Sós, szezámos perecek recept

Elkészítése:
Az élesztőt felfuttatjuk az édesítővel 1,5 dl langyos tejben. Adunk hozzá 1 evőkanál lisztet, amit a fél kilóból veszünk ki. Kb 15 perc alatt feljön az élesztő. Az édesítővel jobb, levegős, kelt tésztánk lesz. A lisztet a sóval átszitáljuk, hozzáadjuk a maradék tejet, tojást, olajat, sót, a felfuttatott élesztőt. Összegyúrjuk alaposan, a tészta szép fényes lesz, elválik az edénytől (jobban szeretem kézzel kidolgozni!). A tésztát 30 percig pihentetjük letakarva.
A megkelt tésztából 1 cm átmérőjű, 20 cm hosszú rudakat sodrunk. Perecalakúra formázzuk, majd a végeiket aláhajtjuk a kis pereceknek.
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk a pereceket és 15 percig kelesztjük. Megkenjük a felvert tojással. A felét a pereceknek megszórjuk szezámmaggal.
Betoljuk a sütőbe és bekapcsoljuk, beállítjuk 220 fokra. A sós masszához a sót és lisztet elkeverjük a vízzel. Sűrű, de folyós masszát kapunk. Ezt a masszát felkenjük azokra a perecekre egy ecsettel, amiket nem szórtunk meg szezámmaggal. Akkor kenjük meg, amikor a tetejük kezd már pirosodni, kb a készre sütés előtt 5 perccel.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »