Sós, szezámos perecek recept

Elkészítése:
Az élesztőt felfuttatjuk az édesítővel 1,5 dl langyos tejben. Adunk hozzá 1 evőkanál lisztet, amit a fél kilóból veszünk ki. Kb 15 perc alatt feljön az élesztő. Az édesítővel jobb, levegős, kelt tésztánk lesz. A lisztet a sóval átszitáljuk, hozzáadjuk a maradék tejet, tojást, olajat, sót, a felfuttatott élesztőt. Összegyúrjuk alaposan, a tészta szép fényes lesz, elválik az edénytől (jobban szeretem kézzel kidolgozni!). A tésztát 30 percig pihentetjük letakarva.
A megkelt tésztából 1 cm átmérőjű, 20 cm hosszú rudakat sodrunk. Perecalakúra formázzuk, majd a végeiket aláhajtjuk a kis pereceknek.
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk a pereceket és 15 percig kelesztjük. Megkenjük a felvert tojással. A felét a pereceknek megszórjuk szezámmaggal.
Betoljuk a sütőbe és bekapcsoljuk, beállítjuk 220 fokra. A sós masszához a sót és lisztet elkeverjük a vízzel. Sűrű, de folyós masszát kapunk. Ezt a masszát felkenjük azokra a perecekre egy ecsettel, amiket nem szórtunk meg szezámmaggal. Akkor kenjük meg, amikor a tetejük kezd már pirosodni, kb a készre sütés előtt 5 perccel.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »