Sós, szezámos perecek recept

Elkészítése:
Az élesztőt felfuttatjuk az édesítővel 1,5 dl langyos tejben. Adunk hozzá 1 evőkanál lisztet, amit a fél kilóból veszünk ki. Kb 15 perc alatt feljön az élesztő. Az édesítővel jobb, levegős, kelt tésztánk lesz. A lisztet a sóval átszitáljuk, hozzáadjuk a maradék tejet, tojást, olajat, sót, a felfuttatott élesztőt. Összegyúrjuk alaposan, a tészta szép fényes lesz, elválik az edénytől (jobban szeretem kézzel kidolgozni!). A tésztát 30 percig pihentetjük letakarva.
A megkelt tésztából 1 cm átmérőjű, 20 cm hosszú rudakat sodrunk. Perecalakúra formázzuk, majd a végeiket aláhajtjuk a kis pereceknek.
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk a pereceket és 15 percig kelesztjük. Megkenjük a felvert tojással. A felét a pereceknek megszórjuk szezámmaggal.
Betoljuk a sütőbe és bekapcsoljuk, beállítjuk 220 fokra. A sós masszához a sót és lisztet elkeverjük a vízzel. Sűrű, de folyós masszát kapunk. Ezt a masszát felkenjük azokra a perecekre egy ecsettel, amiket nem szórtunk meg szezámmaggal. Akkor kenjük meg, amikor a tetejük kezd már pirosodni, kb a készre sütés előtt 5 perccel.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »