Sós, szezámos perecek recept

Elkészítése:
Az élesztőt felfuttatjuk az édesítővel 1,5 dl langyos tejben. Adunk hozzá 1 evőkanál lisztet, amit a fél kilóból veszünk ki. Kb 15 perc alatt feljön az élesztő. Az édesítővel jobb, levegős, kelt tésztánk lesz. A lisztet a sóval átszitáljuk, hozzáadjuk a maradék tejet, tojást, olajat, sót, a felfuttatott élesztőt. Összegyúrjuk alaposan, a tészta szép fényes lesz, elválik az edénytől (jobban szeretem kézzel kidolgozni!). A tésztát 30 percig pihentetjük letakarva.
A megkelt tésztából 1 cm átmérőjű, 20 cm hosszú rudakat sodrunk. Perecalakúra formázzuk, majd a végeiket aláhajtjuk a kis pereceknek.
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk a pereceket és 15 percig kelesztjük. Megkenjük a felvert tojással. A felét a pereceknek megszórjuk szezámmaggal.
Betoljuk a sütőbe és bekapcsoljuk, beállítjuk 220 fokra. A sós masszához a sót és lisztet elkeverjük a vízzel. Sűrű, de folyós masszát kapunk. Ezt a masszát felkenjük azokra a perecekre egy ecsettel, amiket nem szórtunk meg szezámmaggal. Akkor kenjük meg, amikor a tetejük kezd már pirosodni, kb a készre sütés előtt 5 perccel.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »