Sós perec recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 40 dkg liszt
- 10 dkg rétesliszt
- 2,5 dl tej
- 0,75 dl olaj
- 3 dkg friss élesztő
- 1 kiskanál só
- kevés cukor
Elkészítése:
Az élesztőt kevés cukorral és langyos tejjel felfuttatjuk. Ha megkelt, összegyúrjuk a liszttel, maradék langyos tejjel, olajjal, sóval. Simára gyúrjuk és duplájára kelesztjük letakarva. ha megkelt kisebb darabokra vágjuk, sodorjuk, majd perec alakúra formázzuk. Papírral fedett tepsibe tesszük őket, lekenjük tojással, 10-15 percig még pihentetjük, újra lekenjük és sütjük.
Miközben sül, fél ek sót és 1 ek lisztet összekeverünk annyi vízzel, hogy palacsinta sűrűségű legyen. Ha megsültek a perecek ezzel megcsurgatjuk őket. Én néhány másodpercre vissza szoktam tenni a sütőbe, hogy kicsit megszáradjon a pereceken. Ebből a tésztamennyiségből 8 perecem lett.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »