Sós perec recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 40 dkg liszt
- 10 dkg rétesliszt
- 2,5 dl tej
- 0,75 dl olaj
- 3 dkg friss élesztő
- 1 kiskanál só
- kevés cukor
Elkészítése:
Az élesztőt kevés cukorral és langyos tejjel felfuttatjuk. Ha megkelt, összegyúrjuk a liszttel, maradék langyos tejjel, olajjal, sóval. Simára gyúrjuk és duplájára kelesztjük letakarva. ha megkelt kisebb darabokra vágjuk, sodorjuk, majd perec alakúra formázzuk. Papírral fedett tepsibe tesszük őket, lekenjük tojással, 10-15 percig még pihentetjük, újra lekenjük és sütjük.
Miközben sül, fél ek sót és 1 ek lisztet összekeverünk annyi vízzel, hogy palacsinta sűrűségű legyen. Ha megsültek a perecek ezzel megcsurgatjuk őket. Én néhány másodpercre vissza szoktam tenni a sütőbe, hogy kicsit megszáradjon a pereceken. Ebből a tésztamennyiségből 8 perecem lett.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

