Sós perec recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 40 dkg liszt
- 10 dkg rétesliszt
- 2,5 dl tej
- 0,75 dl olaj
- 3 dkg friss élesztő
- 1 kiskanál só
- kevés cukor
Elkészítése:
Az élesztőt kevés cukorral és langyos tejjel felfuttatjuk. Ha megkelt, összegyúrjuk a liszttel, maradék langyos tejjel, olajjal, sóval. Simára gyúrjuk és duplájára kelesztjük letakarva. ha megkelt kisebb darabokra vágjuk, sodorjuk, majd perec alakúra formázzuk. Papírral fedett tepsibe tesszük őket, lekenjük tojással, 10-15 percig még pihentetjük, újra lekenjük és sütjük.
Miközben sül, fél ek sót és 1 ek lisztet összekeverünk annyi vízzel, hogy palacsinta sűrűségű legyen. Ha megsültek a perecek ezzel megcsurgatjuk őket. Én néhány másodpercre vissza szoktam tenni a sütőbe, hogy kicsit megszáradjon a pereceken. Ebből a tésztamennyiségből 8 perecem lett.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.