Sós kocka, lekváros papucs teljes kiörlésű lisztből recept

Hozzávalók:
- 0,5 kg teljes kiőrlésű liszt
- 1/2 csomag sütőpor
- 1/2 csomag szárított élesztő
- 25 dkg margarin
- 10 dkg zsír
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1-2 evőkanál tejföl
- 1 evőkanál só
Tetejére:
- ízlés szerint köménymag, szezámmag, reszelt sajt, mák
- lekváros papucsba: szilvalekvár
- kenéshez 1 felvert
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
A lisztet összekeverjük a sütőporral, sóval és az élesztővel, majd elmorzsoljuk a margarinnal és a zsírral, hozzáadjuk a tojássárgáját és a tejfölt.
Jól összegyúrjuk, majd kinyújtjuk jó ujjnyi vastagságúra. Ha sós kockának készítjük megkenjük tojással, felvágjuk kockákra és a tetejét megszórjuk, ki milyen ízesítéssel szeretné.
180°C-ra előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.
Papucs készítésénél kicsit vékonyabbra nyújtjuk a tésztát. Nagyobb kockákra vágjuk és minden kockába lekvárt teszünk. Két sarkát átlósan, középen összecsípjük.
Lekenjük tojással és 180 fokos sütőben készre sütjük. Légkeveréses sütőben akár több tepsivel is lehet egyszerre sütni.
Tipp:
Nagyon finom, omlós tésztája van.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »