Sós kocka, lekváros papucs teljes kiörlésű lisztből recept

Hozzávalók:
- 0,5 kg teljes kiőrlésű liszt
- 1/2 csomag sütőpor
- 1/2 csomag szárított élesztő
- 25 dkg margarin
- 10 dkg zsír
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1-2 evőkanál tejföl
- 1 evőkanál só
Tetejére:
- ízlés szerint köménymag, szezámmag, reszelt sajt, mák
- lekváros papucsba: szilvalekvár
- kenéshez 1 felvert
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
A lisztet összekeverjük a sütőporral, sóval és az élesztővel, majd elmorzsoljuk a margarinnal és a zsírral, hozzáadjuk a tojássárgáját és a tejfölt.
Jól összegyúrjuk, majd kinyújtjuk jó ujjnyi vastagságúra. Ha sós kockának készítjük megkenjük tojással, felvágjuk kockákra és a tetejét megszórjuk, ki milyen ízesítéssel szeretné.
180°C-ra előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.
Papucs készítésénél kicsit vékonyabbra nyújtjuk a tésztát. Nagyobb kockákra vágjuk és minden kockába lekvárt teszünk. Két sarkát átlósan, középen összecsípjük.
Lekenjük tojással és 180 fokos sütőben készre sütjük. Légkeveréses sütőben akár több tepsivel is lehet egyszerre sütni.
Tipp:
Nagyon finom, omlós tésztája van.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »