Sós kocka, lekváros papucs teljes kiörlésű lisztből recept
Hozzávalók:
- 0,5 kg teljes kiőrlésű liszt
- 1/2 csomag sütőpor
- 1/2 csomag szárított élesztő
- 25 dkg margarin
- 10 dkg zsír
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája - 1-2 evőkanál tejföl
- 1 evőkanál só
Tetejére:
- ízlés szerint köménymag, szezámmag, reszelt sajt, mák
- lekváros papucsba: szilvalekvár
- kenéshez 1 felvert
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
A lisztet összekeverjük a sütőporral, sóval és az élesztővel, majd elmorzsoljuk a margarinnal és a zsírral, hozzáadjuk a tojássárgáját és a tejfölt.
Jól összegyúrjuk, majd kinyújtjuk jó ujjnyi vastagságúra. Ha sós kockának készítjük megkenjük tojással, felvágjuk kockákra és a tetejét megszórjuk, ki milyen ízesítéssel szeretné.
180°C-ra előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.
Papucs készítésénél kicsit vékonyabbra nyújtjuk a tésztát. Nagyobb kockákra vágjuk és minden kockába lekvárt teszünk. Két sarkát átlósan, középen összecsípjük.
Lekenjük tojással és 180 fokos sütőben készre sütjük. Légkeveréses sütőben akár több tepsivel is lehet egyszerre sütni.
Tipp:
Nagyon finom, omlós tésztája van.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »


