Sós kocka és szilvalekváros papucs recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
A tésztához:
- 1 kg finomliszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag szárított élesztő
- 50 dkg margarin
- 20 dkg zsír
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája - 2 evőkanál tejföl
- 1 púpos evőkanál só
A tetejére:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája - ízlés szerint köménymag, szezámmag, reszelt sajt
A papucshoz:
- szilvalekvár
Elkészítése:
A lisztet összekeverem a sütőporral és az élesztővel, elmorzsolom a margarinnal és a zsírral, majd hozzáadom a tojás sárgákat, a tejfölt és a sót. Jól összegyúrom.
3-4 mm vastagra kinyújtom, megkenem tojás sárgájával, hosszában csíkokat vágok és keresztbe felkockázom. Tetejét megszórom köménymaggal, szezámmaggal vagy sajttal. 180 fokra előmelegített sütőben szép pirosra sütöm.
A papucshoz a tésztát 3-4 mm vastagra nyújtom, felcsíkozom és kockákat vágok belőle. Lekvárt teszek a közepébe, két sarkát összefogom, tepsibe téve tojással lekenem és 180 fokra előmelegített sütőben szép pirosra sütöm.
Tipp:
Csak sütésálló lekvárt használjunk. A legfinomabb házi szilvalekvárral.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

