Sós kocka és szilvalekváros papucs recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A tésztához:
- 1 kg finomliszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag szárított élesztő
- 50 dkg margarin
- 20 dkg zsír
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 2 evőkanál tejföl
- 1 púpos evőkanál só
A tetejére:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- ízlés szerint köménymag, szezámmag, reszelt sajt
A papucshoz:
- szilvalekvár
Elkészítése:
A lisztet összekeverem a sütőporral és az élesztővel, elmorzsolom a margarinnal és a zsírral, majd hozzáadom a tojás sárgákat, a tejfölt és a sót. Jól összegyúrom.
3-4 mm vastagra kinyújtom, megkenem tojás sárgájával, hosszában csíkokat vágok és keresztbe felkockázom. Tetejét megszórom köménymaggal, szezámmaggal vagy sajttal. 180 fokra előmelegített sütőben szép pirosra sütöm.
A papucshoz a tésztát 3-4 mm vastagra nyújtom, felcsíkozom és kockákat vágok belőle. Lekvárt teszek a közepébe, két sarkát összefogom, tepsibe téve tojással lekenem és 180 fokra előmelegített sütőben szép pirosra sütöm.
Tipp:
Csak sütésálló lekvárt használjunk. A legfinomabb házi szilvalekvárral.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »