Sós kifli recept
Hozzávalók:
- 60 dkg finomliszt
- 4- 4,5 dl tej
- 3 dkg élesztő
- 5 dkg olvasztott margarin
- 1-2 ek cukor
- 0,5 ek só
Elkészítése:
Megmelegítjük a tejet, de ne legyen forró. Beletesszük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és 10 percre félretesszük meleg helyre. Ennyi idő alatt szépen felhabosodik az élesztő.
Hozzáöntjük a lisztet, amibe belekevertük a sót, és jól összegyúrjuk. Hozzátesszük az olvasztott margarint, és szép simára dagasztjuk. Hat részre osztjuk a tésztát, a darabokat egyenként kb. 20-25 cm átmérőjű körlappá nyújtjuk. A körlapokat 8 cikkre vágjuk.
A körcikkeket a széles végénél kezdve feltekerjük kis kiflivé, és tepsibe pakoljuk. Ilyenkor tehetjük bele a tölteléket is, ha úgy szeretnénk. Megkenjük a tetejüket egész, felvert tojással, és előmelegített sütőben szép barnára sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »

