Sós kifli recept

Hozzávalók:
- 60 dkg finomliszt
- 4- 4,5 dl tej
- 3 dkg élesztő
- 5 dkg olvasztott margarin
- 1-2 ek cukor
- 0,5 ek só
Elkészítése:
Megmelegítjük a tejet, de ne legyen forró. Beletesszük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és 10 percre félretesszük meleg helyre. Ennyi idő alatt szépen felhabosodik az élesztő.
Hozzáöntjük a lisztet, amibe belekevertük a sót, és jól összegyúrjuk. Hozzátesszük az olvasztott margarint, és szép simára dagasztjuk. Hat részre osztjuk a tésztát, a darabokat egyenként kb. 20-25 cm átmérőjű körlappá nyújtjuk. A körlapokat 8 cikkre vágjuk.
A körcikkeket a széles végénél kezdve feltekerjük kis kiflivé, és tepsibe pakoljuk. Ilyenkor tehetjük bele a tölteléket is, ha úgy szeretnénk. Megkenjük a tetejüket egész, felvert tojással, és előmelegített sütőben szép barnára sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »