Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sós keksz recept

Sós keksz
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 25 dkg liszt
    • 10 dkg vaj
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája (+ 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a lekenéshez)
    • 1 dl tejföl
    • 1 tk só
    • késhegynyi szódabikarbóna
    • szezámmag
    • köménymag

    Elkészítése:

    A lisztet keverjük össze a sóval és a szódabikarbónával, majd adjuk hozzá a felkockázott hideg vajat, és kezdjük el összemorzsolni.

    Amikor már kellően morzsalékos, adjuk hozzá a két tojássárgát és a tejfölt, majd gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze a tésztát.

    Ezután lisztezett felületen nyújtsuk ki kb. 2-3 mm vastagra, és ízlés szerinti formákat szúrjunk ki a tésztából. A leeső tésztát szintén gyúrjuk össze, és szúrjuk ki a formával. (Felvághatjuk kockákra, vagy kiszaggathatjuk kisebb pogácsaszaggatóval is.)

    Sütőpapírral bélelt tepsire tegyük egymástól kicsit távolabb a kiszaggatott tésztát, majd kenjük le felvert egész tojással. Ezután ízlés szerint szórjuk meg köménymaggal, vagy szezámmaggal.

    Helyezzük be előmelegített sütőbe, és magas hőmérsékleten (200 fok) süssük kb. 10 perc alatt pirosra, ropogósra.

    Száraz, hűvös helyen tárolva több napig friss és omlós marad ez a sós keksz.

    A sós keksz kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 406 kcal
    Fehérje: 9 g
    Szénhidrát: 36 g
    Zsír: 24 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá