Sonka virág recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 1-1,5 dl tej
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 dkg vaj
- 1 csipet só
- 2 dkg élesztő
- kb: 10-12 szelet sonka, párizsi
Elkészítése:
Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben, majd a többi hozzávalóval alaposan bedagasztjuk. 30 percig kelesztjük. Vékonyra (3-4 mm) nyújtjuk, majd kiszaggatjuk, olyan méretűre, mint a párizsi. Kb. 10 cm. Minden második tészta korongra teszünk egy szelet párizsit majd befedjük egy másikk koronggal
A 4 égtáj felé bevágjuk, de a közepétől hagyjunk el egy centit. Majd ezt a 4 vágást, megfelezzük, így 8 “szirmunk” lesz. Megfogunk 2 szirmot és ellentétes irányba kifordítjuk őket.
A bal oldalit balra, a jobb oldalit jobbra. Minden szirommal így járunk el. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és 180 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt aranybarnára sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »