Sajtroló recept
Elkészítése:
A leveles tésztát nyújtsd 2-3 mm vastagra. Vágd kétujjnyi széles csíkokra. A tésztacsíkok egyik szélét kend meg felvert tojással és fém sütőhengerekre vagy farudakra (vagy fakanálnyélre) csavard fel.
Én fakanál nyelére tekertem, éppen ezét a 2 csomag leveles tésztához elég volt az adag töltelék, de ha hozzá való formát használunk (ami vastagabb) akkor elég az egy csomag leveles tészta!
A rolókat hengergesd meg finoman, majd ecseteld meg tojással.
Sorakoztasd tepsire és tedd máris forró sütőbe, 210 fokon 15 perc alatt süsd szép aranyszínűre. Még melegen húzd le a sütőformáról és hagyd hűlni.
A krémhez a tejet a liszttel főzd sűrűre. A tűzről levéve dolgozz bele két tojást, ízesítsd sóval, borssal, szerecsendióval, majd a 8dkg sajtot és ha kihűlt a vajat is add hozzá. A legvégén a krémsajtot!
A kihűlt krémmel töltsd meg a tésztarolókat, a két végüket nyomd reszelt sajtba.