Sajtroló recept
Elkészítése:
A leveles tésztát nyújtsd 2-3 mm vastagra. Vágd kétujjnyi széles csíkokra. A tésztacsíkok egyik szélét kend meg felvert tojással és fém sütőhengerekre vagy farudakra (vagy fakanálnyélre) csavard fel.
Én fakanál nyelére tekertem, éppen ezét a 2 csomag leveles tésztához elég volt az adag töltelék, de ha hozzá való formát használunk (ami vastagabb) akkor elég az egy csomag leveles tészta!
A rolókat hengergesd meg finoman, majd ecseteld meg tojással.
Sorakoztasd tepsire és tedd máris forró sütőbe, 210 fokon 15 perc alatt süsd szép aranyszínűre. Még melegen húzd le a sütőformáról és hagyd hűlni.
A krémhez a tejet a liszttel főzd sűrűre. A tűzről levéve dolgozz bele két tojást, ízesítsd sóval, borssal, szerecsendióval, majd a 8dkg sajtot és ha kihűlt a vajat is add hozzá. A legvégén a krémsajtot!
A kihűlt krémmel töltsd meg a tésztarolókat, a két végüket nyomd reszelt sajtba.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

