Sajtos-tejfölös hajtogatott pogácsa recept

Hozzávalók:
- 70 dkg liszt
- 20 dkg margarin
- 200 g tejföl
- 30 g élesztő
- 1 dl tej
- 1 tk cukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS + 1 a tetejére
- 10-15 dkg sajt
- 3-4 tk só
Elkészítése:
A az élesztőt a cukros tejben felfuttatom, közben a margarint a liszttel szétmorzsolom. Hozzáadom az egyik tojást, a tejfölt, a sót és az élesztőt. Dagasztás után 25 percig kelesztem, majd kinyújtom. Megszórom egy kis sajttal és jöhet a hajtogatás. Ezt 20 percenként még kétszer megismétlem. Utána ujjnyi vastagságúra nyújtom, és kiszaggatom. A felvert tojással megkenem a tetejét, majd megszórom sajttal. Gázsütőben 35-40 perc alatt szép aranybarnára sütöm.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »