Sajtos-tejfölös hajtogatott pogácsa recept

Hozzávalók:
- 70 dkg liszt
- 20 dkg margarin
- 200 g tejföl
- 30 g élesztő
- 1 dl tej
- 1 tk cukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS + 1 a tetejére
- 10-15 dkg sajt
- 3-4 tk só
Elkészítése:
A az élesztőt a cukros tejben felfuttatom, közben a margarint a liszttel szétmorzsolom. Hozzáadom az egyik tojást, a tejfölt, a sót és az élesztőt. Dagasztás után 25 percig kelesztem, majd kinyújtom. Megszórom egy kis sajttal és jöhet a hajtogatás. Ezt 20 percenként még kétszer megismétlem. Utána ujjnyi vastagságúra nyújtom, és kiszaggatom. A felvert tojással megkenem a tetejét, majd megszórom sajttal. Gázsütőben 35-40 perc alatt szép aranybarnára sütöm.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »