Sajtos-tejfölös hajtogatott pogácsa recept

Hozzávalók:
- 70 dkg liszt
- 20 dkg margarin
- 200 g tejföl
- 30 g élesztő
- 1 dl tej
- 1 tk cukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS + 1 a tetejére
- 10-15 dkg sajt
- 3-4 tk só
Elkészítése:
A az élesztőt a cukros tejben felfuttatom, közben a margarint a liszttel szétmorzsolom. Hozzáadom az egyik tojást, a tejfölt, a sót és az élesztőt. Dagasztás után 25 percig kelesztem, majd kinyújtom. Megszórom egy kis sajttal és jöhet a hajtogatás. Ezt 20 percenként még kétszer megismétlem. Utána ujjnyi vastagságúra nyújtom, és kiszaggatom. A felvert tojással megkenem a tetejét, majd megszórom sajttal. Gázsütőben 35-40 perc alatt szép aranybarnára sütöm.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »