Sajtos-tejfölös hajtogatott pogácsa recept
Hozzávalók:
- 70 dkg liszt
- 20 dkg margarin
- 200 g tejföl
- 30 g élesztő
- 1 dl tej
- 1 tk cukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS + 1 a tetejére - 10-15 dkg sajt
- 3-4 tk só
Elkészítése:
A az élesztőt a cukros tejben felfuttatom, közben a margarint a liszttel szétmorzsolom. Hozzáadom az egyik tojást, a tejfölt, a sót és az élesztőt. Dagasztás után 25 percig kelesztem, majd kinyújtom. Megszórom egy kis sajttal és jöhet a hajtogatás. Ezt 20 percenként még kétszer megismétlem. Utána ujjnyi vastagságúra nyújtom, és kiszaggatom. A felvert tojással megkenem a tetejét, majd megszórom sajttal. Gázsütőben 35-40 perc alatt szép aranybarnára sütöm.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »


