Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sajtos stangli recept

Nincs kép
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 25 dkg juhtúró
    • 25 dkg margarin
    • 25 dkg finomliszt
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 dkg reszelt sajt

    Elkészítés:
    A túrót a liszttel meg a margarinnal összegyúrjuk, és legalább egy órát, de még jobb, ha egy éjjelen át pihentetjük. (A hűtőszekrényben egy hétig is — a mélyhűtőben akár egy évig is — frissen eláll, előre el lehet készíteni.) Ezután a tésztát ujjnyi vastagra, téglalap alakúra nyújtjuk, és derelyemetszővel (rádlival) vagy késsel ujjnyi szálakra vágjuk. Még egyben hagyva, az egész tojással megkenjük, a reszelt sajttal megszórjuk, és csak utána fektetjük, egycentis közökben a sütőlemezre. A forró sütőben először erős lánggal, majd takarékon sütjük, amíg szép aranysárga nem lett, de megbarnítani nem szabad. (Sült állapotban is hetekig frissen eltartható, ha jól zárható fémdobozba rakjuk.) Ha kedvünk tartja, apró pogácsákat is süthetünk a tésztából, de úgy lassabban megy.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá