Sajtos stangli recept

Hozzávalók:
- 25 dkg juhtúró
- 25 dkg margarin
- 25 dkg finomliszt
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg reszelt sajt
Elkészítés:
A túrót a liszttel meg a margarinnal összegyúrjuk, és legalább egy órát, de még jobb, ha egy éjjelen át pihentetjük. (A hűtőszekrényben egy hétig is — a mélyhűtőben akár egy évig is — frissen eláll, előre el lehet készíteni.) Ezután a tésztát ujjnyi vastagra, téglalap alakúra nyújtjuk, és derelyemetszővel (rádlival) vagy késsel ujjnyi szálakra vágjuk. Még egyben hagyva, az egész tojással megkenjük, a reszelt sajttal megszórjuk, és csak utána fektetjük, egycentis közökben a sütőlemezre. A forró sütőben először erős lánggal, majd takarékon sütjük, amíg szép aranysárga nem lett, de megbarnítani nem szabad. (Sült állapotban is hetekig frissen eltartható, ha jól zárható fémdobozba rakjuk.) Ha kedvünk tartja, apró pogácsákat is süthetünk a tésztából, de úgy lassabban megy.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »