Sajtos rúd recept

Elkészítése:
A margarint a liszttel morzsásra gyúrjuk. Hozzáadjuk az élesztőt, a tojást, a tejfölt és a reszelt sajtot. Sóval és köménnyel ízesítjük, majd az egészet jól összegyúrjuk. Letakarva meleg helyen fél órát pihentetjük.
Pihenés után lisztezett munkafelületen kinyújtjuk (kb. fél cm vastagra), tetejét megkenjük felvert tojással, és megszórjuk ízlés szezámmaggal és reszelt sajttal.
Éles késsel (vagy derelye-/pizzavágóval) rudakra vágjuk, és sütőpapírral fedett tepsire sorakoztatjuk.
180 fokra előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »