Sajtos, ropogós tallér recept

Hozzávalók:
- 250 g liszt
- 1 púpos kk só
- 0,5 tasak sütőpor
- 100 g trappista sajt
- 100 g tejföl
- 50 g margarin
- 1 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
A lisztet egy tálba szitáljuk, majd elkeverjük benne a sót és a sütőport. Hozzáadjuk a tojást, a tejfölt, a margarint, belereszeljük a sajtot. Kézzel alaposan összedolgozzuk. Könnyen kezelhető, nem ragadós és nem is kemény tészta a végeredmény.
A masszából kisebb darabokat tépünk és a két tenyerünk között apró golyókat sodrunk. A tallérsütőt alaposan felforrósítjuk és a golyókat rövid idő alatt szép barnára sütjük.
Tipp:
Kis családom nagyon kedveli ezt a fajta finomságot. Már sokféle receptet kipróbáltam, amik jók voltak és mindig elfogyott a végeredmény, de valahogy egyik sem volt az igazi. Ezért tovább kísérleteztem és kutakodtam. Most azt hiszem, hogy megtaláltam, amit kerestem. Tökéletesen ropogós sajtost sikerült sütni, aminek nagyon örülök. Tuti biztos, hogy máskor is ezt a receptet fogom használni.
65 db tallér lett ebből az adag tésztából.
A sajtos, ropogós tallér kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 11 g
Szénhidrát: 36 g
Zsír: 18 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »