Sajtos ropogós keksz recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
25 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 250 g sima liszt
- 100 g vaj
- 1 tk porcukor
- 1 tk só
- 1 tk sütőpor
- 60 g sajt
- 50 g magok
- 150 ml víz
Elkészítése:
Az átszitált liszthez hozzáadjuk a sütőport, a sót, a cukrot, a magokat és a finomra lereszelt sajtot. Hozzáreszeljük a hideg vajat, és összekeverjük. Annyi vizet adunk hozzá, hogy rugalmas tésztát kapjunk. Alaposan összedolgozzuk, és 1 órára hűtőbe tesszük.
Lisztezett deszkán kb. 0,5 cm vastagra nyújtjuk a tésztát, majd formákat szaggatunk belőle.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és 200 °C-os forró sütőben kb. 10-12 perc alatt megsütjük.
A sajtos ropogós keksz kalória és tápérték tartalma:
Kalória: 337 kcal
Fehérje: 9 g
Szénhidrát: 33 g
Zsír: 19 g
Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.
Fehérje: 9 g
Szénhidrát: 33 g
Zsír: 19 g
Forrás: https://www.receptekaz.com
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.