Sajtos ropogós keksz recept
Hozzávalók:
- 250 g sima liszt
- 100 g vaj
- 1 tk porcukor
- 1 tk só
- 1 tk sütőpor
- 60 g sajt
- 50 g magok
- 150 ml víz
Elkészítése:
Az átszitált liszthez hozzáadjuk a sütőport, a sót, a cukrot, a magokat és a finomra lereszelt sajtot. Hozzáreszeljük a hideg vajat, és összekeverjük. Annyi vizet adunk hozzá, hogy rugalmas tésztát kapjunk. Alaposan összedolgozzuk, és 1 órára hűtőbe tesszük.
Lisztezett deszkán kb. 0,5 cm vastagra nyújtjuk a tésztát, majd formákat szaggatunk belőle.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és 200 °C-os forró sütőben kb. 10-12 perc alatt megsütjük.
A sajtos ropogós keksz kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 9 g
Szénhidrát: 33 g
Zsír: 19 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »

