Sajtos roló recept
Hozzávalók:
- 1 csomag leveles tészta (500g)
- 1 kocka margarin
- liszt
- tej
- 1 natúr krémsajt
- kevés só
- egy kevés bors
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 20 dkg reszelt sajt
Elkészítése:
Elsőként bemelegítjük a sütőt kb. 180-200 fokra. A tepsit kiolajozzuk vékonyan. A leveles tésztát kinyújtjuk vagy ha olyat vettünk ami feltekert akkor csak kicsomagoljuk és lisztezett deszkára fektetjük. Késsel elsőként függőlegesen olyan egy ujjnyi vastag csíkokat vágunk, utána hosszában félbevágjuk az egészet.
Persze lehet nagyobbat kisebbet vágni, attól függően mekkorát szeretnénk enni, bár töltés szempontjából szerintem ez a méret jó.
Az üres folpackos és alufóliás tekercsekre vagy fakanál nyelére sütőpapírt tekerünk. Én itt az utóbbit választottam.
A tésztacsíkokat feltekerjük rá, mint a kürtős kalács sütésnél. Megkenjük tojással és a sütőben aranybarnára sütjük körülbelül 15 perc alatt. Figyelgetni kell.
Elkészítjük a krémet:
A kocka margarint feldaraboljuk és kis lángon elkezdjük melegíteni. Vigyázni kell nehogy megégjen! Ha már elolvadt akkor hozzáadunk 2 púpos evőkanál lisztet. Elkeverjük és kicsit pirítjuk, mint a rántást. végül is besamelt készítünk csak feldobjuk még egy kis sajttal. Ha kifehéredett egy kicsit elkezdjük felönteni tejjel, lassan mindig keveset és folyamatosan keverjük nehogy becsomósodjon. Tejszín állagot kell elérnünk. Ha ez megvan akkor belenyomjuk a sajtot és egy marék reszelt sajtot is teszünk bele. Megkóstoljuk,hogy mennyire sós és ha nem elég akkor meg sózzuk, egyébként borsozzuk. Ha elkezd sűrűsödni akkor elzárjuk alatta a lángot és félre tesszük. Nem kell teljesen besűríteni, mert amíg hűl akkor is sűrűbb lesz.
Amire kihűl kicsit addig a tészta is megsül. Ha szükséges még egy kis tejjel hígítjuk a krémet. A rolókat nagyon óvatos mozdulatokkal szedjük le a fakanálról, mert törékeny. kicsit hagyhatjuk is rajta hűlni mielőtt megtöltjük.
Ha minden kész és nem forró akkor nincs már dolgunk, mint sima csövű nyomózsákba tenni a krémet és mindegyik tésztát megtölteni gazdagon, majd a két végét reszelt sajtba mártani.
Lehet kísérletezni különböző ízű sajtokkal is. Nagyon jó a chedar sajt is például vagy megbolondíthatjuk a besamelt ha egy marék parmezánt teszünk bele.
Próbáljátok ki, megéri! Jó étvágyat hozzá! :)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »


