Sajtos pogácsa recept
Ők is elkészítették

Elkészítése:
Az élesztőt a langyos tejjel és a cukorral felfuttatom. A lisztet a margarinnal és a sóval és a sajttal elmorzsolom, hozzáadom a tojás sárgáját a tejfölt és a már felfutott élesztőt. A tésztát összedolgozom és egy fél órát hagyom a tésztát pihenni. A fél óra leteltével a tésztát téglalap alakúra kinyújtom és háromba hajtom össze a tésztát.
Ezt még 2x megismétlem 20 perc elteltével. Amikor a háromszori hajtás megtörtént a tésztát kinyújtom a tetejét késsel bevagdosom, közepes pogácsa szaggatóval kiszúrom a tetejét tojással lekenem és sajttal, kömény maggal megszórom.
200 fokon szép pirosra megsütöm. Könnyű tésztája van, nem morzsolódik.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »