Sajtos perec recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 40 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 1 csomag sütőpor
- 2 tk só
- 20 dkg reszelt sajt + a tetejére
- 3-4 ek tejföl
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a kenéshez
Elkészítése:
A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a sütőport, a reszelt sajtot és a sót.
Jól összekeverjük, majd a tejfölt is hozzátesszük, és összegyúrjuk.
Annyi tejfölt adjunk hozzá, hogy jól nyújtható, de ne túl lágy tészta legyen. 30 percre hűtőbe tesszük pihentetni.
A hűtőből kivéve vékonyra, kb.5 mm-esre kinyújtjuk, majd perec szaggatóval kiszaggatjuk.
Tetejét felvert egész tojással megkenjük, és sajttal megszórjuk.
Előmelegített sütőben, közepes lángon (180 fok) szép pirosra sütjük.
Tetejét megszórhatjuk még köménymaggal, szezámmaggal is ízlés szerint.
A sajtos perec kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 11 g
Szénhidrát: 26 g
Zsír: 27 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »