Sajtos perec recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 40 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 1 csomag sütőpor
- 2 tk só
- 20 dkg reszelt sajt + a tetejére
- 3-4 ek tejföl
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a kenéshez
Elkészítése:
A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a sütőport, a reszelt sajtot és a sót.
Jól összekeverjük, majd a tejfölt is hozzátesszük, és összegyúrjuk.
Annyi tejfölt adjunk hozzá, hogy jól nyújtható, de ne túl lágy tészta legyen. 30 percre hűtőbe tesszük pihentetni.
A hűtőből kivéve vékonyra, kb.5 mm-esre kinyújtjuk, majd perec szaggatóval kiszaggatjuk.
Tetejét felvert egész tojással megkenjük, és sajttal megszórjuk.
Előmelegített sütőben, közepes lángon (180 fok) szép pirosra sütjük.
Tetejét megszórhatjuk még köménymaggal, szezámmaggal is ízlés szerint.
A sajtos perec kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 11 g
Szénhidrát: 26 g
Zsír: 27 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

