Sajtos perec recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 40 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 1 csomag sütőpor
- 2 tk só
- 20 dkg reszelt sajt + a tetejére
- 3-4 ek tejföl
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a kenéshez
Elkészítése:
A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a sütőport, a reszelt sajtot és a sót.
Jól összekeverjük, majd a tejfölt is hozzátesszük, és összegyúrjuk.
Annyi tejfölt adjunk hozzá, hogy jól nyújtható, de ne túl lágy tészta legyen. 30 percre hűtőbe tesszük pihentetni.
A hűtőből kivéve vékonyra, kb.5 mm-esre kinyújtjuk, majd perec szaggatóval kiszaggatjuk.
Tetejét felvert egész tojással megkenjük, és sajttal megszórjuk.
Előmelegített sütőben, közepes lángon (180 fok) szép pirosra sütjük.
Tetejét megszórhatjuk még köménymaggal, szezámmaggal is ízlés szerint.
A sajtos perec kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 11 g
Szénhidrát: 26 g
Zsír: 27 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »