Sajtos perec recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 40 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 1 csomag sütőpor
- 2 teáskanál só
- 20 dkg reszelt sajt + a tetejére
- kb 3 ek tejföl
Elkészítése:
A hozzávalókat gyúrjuk össze annyi tejföllel, hogy nyújtható, de ne túl lágy tésztát kapjunk. A tésztát nyújtsuk vékonyra ( kb. 4 – 5 mm, mivel sülés közben egy kicsit emelkedni fog ), szaggassuk ki perec szaggatóval, kenjük le tojássárgával ( nekem 2 db kellett ), szórjuk meg reszelt sajttal.
Előmelegített sütőben, sütőpapíros tepsin, 180 fokon pár perc alatt süssük készre. Szinte csak addig kell sütni, míg egy kis színe lesz !
Természetesen füstölt sajttal is elkészíthető vagy akár keverve is sima sajttal.
Sokáig eláll!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.