Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sajtos papucs recept

Sajtos papucs
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Tészta:

    • 45 dkg liszt
    • 25 dkg margarin
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2,5 dkg élesztő
    • 0,5 dl tej
    • 1 tk só
    • 1 tk cukor

    Töltelék:

    • 2,5 dl tej
    • 2,5 ek liszt
    • 10 dkg reszelt sajt
    • 10 dkg vaj
    • 1 tubus sajtkrém
    • reszelt sajt a forgatáshoz
    • só és bors ízlés szerint

    Elkészítése:

    Először a tésztát készítjük el. A tejet meglangyosítjuk, elkeverjük benne az 1 tk cukrot, majd az élesztőt felfuttatjuk benne. A margarint elmorzsoljuk a liszttel és a sóval, majd az élesztőt beleöntjük, hozzáadjuk a tojást, és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Ha nem áll össze, akkor egy kevés tejfölt, vagy tejet tehetünk hozzá.

    15-20 percet pihentetjük, addig elkészítjük a krémet.

    A lisztet csomómentesre keverjük a tejjel, és felforraljuk. Beleszórjuk a reszelt sajtot, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és addig kevergetjük, amíg a sajt elolvad benne. Kihűtjük, majd a sajtkrémet is belekeverjük. A vajat habosra keverjük, és a sajtos masszával összekeverjük.

    A pihentetett tésztát 0,5 cm vastagra nyújtjuk, és 5-6 cm-es köröket szaggatunk ki belőle. Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk úgy, hogy lazán félbehajtjuk őket. Ne nyomjuk össze! Tetejét felvert tojással lekenjük. 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.

    A megsült, kihűlt tésztákat megtöltjük a krémmel, óvatosan széthajtjuk, és a sajtkrémmel bőven megkenjük, majd reszelt sajtba forgatjuk. Hűtőben tároljuk.

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá