Sajtos omlós pogácsa recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg liszt
- 5 dkg élesztő
- 50 dkg margarin
- 375 dkg tejföl
- 20 dkg sajt
- 2 dl tej
- 4 kávéskanál só
- 1 teáskanál cukor
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
Elkészítése:
Az élesztőt a cukorral langyos tejben felfuttatjuk. A lisztbe belemorzsoljuk a margarint, beletesszük a tejfölt, a tojás sárgákat, sót, belereszeljük a sajtot, beleöntjük a felfuttatott élesztős tejet. Összegyúrjuk. Kb 1 órát meleg helyen pihentetjük.
Nyújtás előtt még átgyúrjuk a tésztát, aztán kinyújtjuk ujjnyi vastagságúra. Kiszaggatjuk, megkenjük a tetejét tojással, rátesszük a maradék reszelt sajtot.
Előmelegített sütőben 180 fokon kb 20 percig sütjük. A tepsiben sütés alatt még jobban megkelnek a pogácsák. Nagyon finom, omlós pogácsa.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »