Sajtos omlós pogácsa recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg liszt
- 5 dkg élesztő
- 50 dkg margarin
- 375 dkg tejföl
- 20 dkg sajt
- 2 dl tej
- 4 kávéskanál só
- 1 teáskanál cukor
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
Elkészítése:
Az élesztőt a cukorral langyos tejben felfuttatjuk. A lisztbe belemorzsoljuk a margarint, beletesszük a tejfölt, a tojás sárgákat, sót, belereszeljük a sajtot, beleöntjük a felfuttatott élesztős tejet. Összegyúrjuk. Kb 1 órát meleg helyen pihentetjük.
Nyújtás előtt még átgyúrjuk a tésztát, aztán kinyújtjuk ujjnyi vastagságúra. Kiszaggatjuk, megkenjük a tetejét tojással, rátesszük a maradék reszelt sajtot.
Előmelegített sütőben 180 fokon kb 20 percig sütjük. A tepsiben sütés alatt még jobban megkelnek a pogácsák. Nagyon finom, omlós pogácsa.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »