Sajtos nyalóka ropogós recept
Hozzávalók:
- 10 dkg reszelt sajt
- 25 szál sós ropi
Elkészítése:
Két nagy tepsit kibélelünk sütőpapírral.
A sütőpapírra apró kis sajt halmocskákat készítünk, majd egy-egy szál ropit helyezünk a halmokra. A ropik végét betakarjuk egy kevés sajttal, hogy kellőképpen beleragadjon sütés körben.
Ezután előmelegített sütőben 180 fokon 10 perc alatt megsütjük. Akkor jó, ha már a nyalókák szélén a sajt elkezd barnulni.
Hagyjuk teljesen kihűlni, ezután szépen leválik a ropogós sajt a sütőpapírról.
Tipp:
Nagyon hamar elkészül és még hamarabb elfogy. A gyerekek felváltva jöttek, hogy anya kérek még. Remek ropogtatni való egy kis délutáni játék közben és természetesen nem csak a csemetéknek.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »

