Sajtos kifli, gluténmentesen recept
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Hozzávalók:
- 25 dkg GM kenyérliszt
- 12,5 dkg vaj
- 1 kiskanál só
- 1 kiskanál sütőpor
- 1,5 dl joghurt/kefir
Tetejére:
- tojás
Elkészítése:
A lisztet tálba mértem, hozzáadtam a sütőport és a sót, összekevertem.
Kimértem a vajat, azt is beletettem és kézzel elmorzsoltam a liszttel, végül beleöntöttem a joghurtot is és kézzel összegyúrtam.
Kör alakúra, kb. 4 mm vékonyra nyújtottam, 6-ba vágtam és a szélesebbik felétől feltekertem és kifli alakúra formáztam.
A kifliket sütőpapíros tepsibe rakosgattam.
Tetejüket tojással lekentem, reszelt sajttal megszórtam és 180 fokra előmelegített sütőbe légkeveréssel sütöttem 5-7 percet, majd további 15 percet 160 fokos sütőben.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.