Sajtos gombóc recept

Hozzávalók:
- 2,5 dl meleg víz
- 1 csomag szárított élesztő
- 1 ek cukor
- 2 tk só
- 2 ek olaj
- 45 dkg liszt
- 20-30 dkg sajt (én cheddar sajtot használtam)
Elkészítése:
Az összes hozzávalót robotgéppel bedagasztjuk. Az élesztőt nem kell felfuttatni csak mindent bele és dagasztani, dagasztani, dagasztani min 6 percig. Majd 1 órán át kelesztjük.
Addig a sajtot kockára vágjuk. kb. 16-17 db-ra. (Ez az adag egy 24 cm-es formához elég.) Ha a tészta megkelt diónyi darabokat tépünk le belőle, a tenyerünkkel szétlapítjuk és egy kocka sajtot teszünk a közepére.
Jól összenyomkodjuk, és gombócot formázunk. A kivajazott sütőformába szorosan egymás mellé helyezzük. Egy kis olvasztott vajjal megkenjük a tetejét és 180 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt megsütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.09.02. kedd
Neked is komoly dilemma, hogy mi legyen az ebéd? A Receptneked.hu minden hé
Tovább olvasom »
Gyors vacsorák a suli után – 8 recept alig 1 óra alatt
Ha suli után gyors vacsorára vágyunk, ezek a receptek a legjobb választások
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.09.01 Hétfő
Szeptember 1-je mindig különleges nap: kezdődik az iskola, újra beindul a h
Tovább olvasom »
10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »