Sajtos gombóc recept

Hozzávalók:
- 2,5 dl meleg víz
- 1 csomag szárított élesztő
- 1 ek cukor
- 2 tk só
- 2 ek olaj
- 45 dkg liszt
- 20-30 dkg sajt (én cheddar sajtot használtam)
Elkészítése:
Az összes hozzávalót robotgéppel bedagasztjuk. Az élesztőt nem kell felfuttatni csak mindent bele és dagasztani, dagasztani, dagasztani min 6 percig. Majd 1 órán át kelesztjük.
Addig a sajtot kockára vágjuk. kb. 16-17 db-ra. (Ez az adag egy 24 cm-es formához elég.) Ha a tészta megkelt diónyi darabokat tépünk le belőle, a tenyerünkkel szétlapítjuk és egy kocka sajtot teszünk a közepére.
Jól összenyomkodjuk, és gombócot formázunk. A kivajazott sütőformába szorosan egymás mellé helyezzük. Egy kis olvasztott vajjal megkenjük a tetejét és 180 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt megsütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Fűszeres, színes, laktató: próbáld ki Mexikó ízeit! (x)
A mexikói konyha világszerte óriási népszerűségnek örvend, nem véletlenül.
Tovább olvasom »
9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »