Sajtos, fűszeres pogácsa recept
Hozzávalók:
- 28 dkg liszt
- 4 tk sütőpor
- 2 ek cukor
- 1 ek fokhagymapor, vagy 1 gerezd összenyomva
- 0,5 ek só
- 20 dkg reszelt sajt
- 1-2 ek apróra vágott metélőhagyma (lehet szárított is)
- 2 dl tej
Elkészítése:
Az összes hozzávalót robotgéppel alaposan kikeverjük. Ne ijedjünk meg attól, hogy a tészta nagyon ragacsos. Az elkészült masszából fagyis kanállal (ha nincs, akkor egy evőkanál is megfelel) kis kupacokat adagolunk egy sütőpapírral bélelt tepsire.
Egy-egy adag között merítsük vízbe a kanalat, így nem ragad rá a tészta.
200 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük.
15-17 db pohácsa lesz belőle.
A sajtos, fűszeres pogácsa kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 12 g
Szénhidrát: 34 g
Zsír: 9 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »

