Sajtos csigák recept
Hozzávalók 24-26 darabhoz:
A tésztához:
- 50 dkg liszt
- 10 dkg vaj
- 3 dkg élesztő
- 2 dl tej
- 1,5 dl tejföl
- 5 cl olaj
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- só ízlés szerint
- 1 tk cukor
A töltelékhez:
- 3 dl tejföl
- 40 dkg (trappista) sajt
Elkészítése:
Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A vajat felolvasztjuk. Az összetevőkből begyúrjuk a tésztát és meleg helyen egy órát kelesztjük. A sajtot lereszeljük.
A tésztát téglalap alakúra, 2-3 mm vastagra nyújtjuk és megkenjük tejföllel. Megszórjuk a reszelt sajttal, feltekerjük, mint a bejglit, majd 1,5-2 cm vastag szeletekre vágjuk.
A szeleteket sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és előmelegített sütőben 25-30 perc alatt 160-170 fokon megsütjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
A sajtos csigák kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 12 g
Szénhidrát: 23 g
Zsír: 18 g
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »