Sajtos csigák recept
Galéria (8)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók 24-26 darabhoz:
A tésztához:
- 50 dkg liszt
- 10 dkg vaj
- 3 dkg élesztő
- 2 dl tej
- 1,5 dl tejföl
- 5 cl olaj
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- só ízlés szerint
- 1 tk cukor
A töltelékhez:
- 3 dl tejföl
- 40 dkg (trappista) sajt
Elkészítése:
Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A vajat felolvasztjuk. Az összetevőkből begyúrjuk a tésztát és meleg helyen egy órát kelesztjük. A sajtot lereszeljük.
A tésztát téglalap alakúra, 2-3 mm vastagra nyújtjuk és megkenjük tejföllel. Megszórjuk a reszelt sajttal, feltekerjük, mint a bejglit, majd 1,5-2 cm vastag szeletekre vágjuk.
A szeleteket sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és előmelegített sütőben 25-30 perc alatt 160-170 fokon megsütjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
A sajtos csigák kalória és tápérték tartalma:
Kalória: 307 kcal
Fehérje: 12 g
Szénhidrát: 23 g
Zsír: 18 g
Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.
Fehérje: 12 g
Szénhidrát: 23 g
Zsír: 18 g
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.