Sajtos csigák recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók 24-26 darabhoz:
A tésztához:
- 50 dkg liszt
- 10 dkg vaj
- 3 dkg élesztő
- 2 dl tej
- 1,5 dl tejföl
- 5 cl olaj
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- só ízlés szerint
- 1 tk cukor
A töltelékhez:
- 3 dl tejföl
- 40 dkg (trappista) sajt
Elkészítése:
Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A vajat felolvasztjuk. Az összetevőkből begyúrjuk a tésztát és meleg helyen egy órát kelesztjük. A sajtot lereszeljük.
A tésztát téglalap alakúra, 2-3 mm vastagra nyújtjuk és megkenjük tejföllel. Megszórjuk a reszelt sajttal, feltekerjük, mint a bejglit, majd 1,5-2 cm vastag szeletekre vágjuk.
A szeleteket sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és előmelegített sütőben 25-30 perc alatt 160-170 fokon megsütjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
A sajtos csigák kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 12 g
Szénhidrát: 23 g
Zsír: 18 g
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »