Sós ropogtatnivaló recept

Hozzávalók:
- 1,5 csésze búzafinomliszt (2,5 dl-es csésze)
- 3/4 csésze kukoricaliszt
- 3/4 csésze víz
- 3 ek puha margarin
- 2 kk só
- fél ek cukor
- szezámmag
- reszelt sajt
- olaj
Elkészítése:
A hozzávalókat összegyúrjuk a szezámmag, reszelt sajt olaj kivételével.
15 percre hűtőbe tesszük. Addig kibéleljük, sütőpapírral a tepsit lereszeljük a sajtot, és előmelegítjük a sütőt 180 fokra.
Pihentetés után a tésztát olajozott deszkára tesszük, és kézzel 1-1,5 ujjnyi vastagra nyomkodjuk. Rászórjuk a szezámmagot, és a sajtot. Kicsit rányomkodjuk. Ezután 7×4 cm-es kockákra vágjuk a tésztát, majd 180 fokon addig sütjük, míg barnulni nem kezd a teteje. Ez kb 15 perc. Mártogatóssal, vagy a nélkül is megállja a helyét, ha vendégek érkeznek, vagy akár a család örömére. Jó étvágyat!
Sztori: 1,5 éves fiamnak (és persze magunknak is) szerettem volna valami gyors, és tojás nélküli rágcsálnivalót sütni. Mivel 2 féle lisztem van itthon, így gondoltam vegyítem a kettőt, és ez sült ki belőle. A felnőttek akár filmezés közben is falatozhatják.
Nagyon finom, ropogós, és nem utolsósorban a fiam is odavan érte.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »