Sós ropi recept

Hozzávalók:
- 1 kg liszt
- 1 db margarin
- 30dkg trappista sajt
- 1 diónyi zsír
- ízlés szerint darált kömémymag
- 1 cs sütópor
- 1 k.k só
- 2 kispohár tejföl
- 2 db egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- ropisütő
Elkészítése: A lisztet a margarinnal eldörzsölöm, majd hozzáadom a zsírt is ezeket eldolgozom és hozzáadom a többi alapanyagot, majd jól összegyúrom. Én szoktam pihentetni legalább egy félnapot, majd utána meggy nagyságú golyócskákat csinálok belőle és a kizsírozott ropisütőben elkezdem sütni. Általában 5 db- ot lehet kisütni. Egy adagból bőven van. Egy jó nagy tállal.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »