Sós omlós recept

Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 25 dkg zsír vagy margarin
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 12 ek tej
- 1 cs sütőpor
- só
- szezámmag
- mák
- őrölt kömény
- lenmag
Elkészítése:
A lisztet a zsírral elmorzsoljuk. A tejet meglangyosítjuk és beleteszünk 2 kiskanál sót és ha felolvadt a liszthez öntjük. Beletesszük a sütőport és 2 tojás sárgáját, majd összeállítjuk a tésztát. 10-15 percig pihentetjük. Eközben a tepsiket vékonyan kikenjük zsírral. Fél ujjnyira kinyújtjuk a tésztát és ízlés szerint kiszaggatjuk vagy csak rudacskákra vágjuk. A 2 tojás fehérjét kemény habbá verjük 2 kiskanál sóval, és kiskanál vagy habzsák segítségével a tepsibe rakott tésztákra rakjuk. Megszórhatjuk mákkal, szezámmaggal, lenmaggal vagy köménnyel. 220 fokon 6-7 perc alatt megsütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »