Sós omlós recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 25 dkg zsír vagy margarin
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 12 ek tej
- 1 cs sütőpor
- só
- szezámmag
- mák
- őrölt kömény
- lenmag
Elkészítése:
A lisztet a zsírral elmorzsoljuk. A tejet meglangyosítjuk és beleteszünk 2 kiskanál sót és ha felolvadt a liszthez öntjük. Beletesszük a sütőport és 2 tojás sárgáját, majd összeállítjuk a tésztát. 10-15 percig pihentetjük. Eközben a tepsiket vékonyan kikenjük zsírral. Fél ujjnyira kinyújtjuk a tésztát és ízlés szerint kiszaggatjuk vagy csak rudacskákra vágjuk. A 2 tojás fehérjét kemény habbá verjük 2 kiskanál sóval, és kiskanál vagy habzsák segítségével a tepsibe rakott tésztákra rakjuk. Megszórhatjuk mákkal, szezámmaggal, lenmaggal vagy köménnyel. 220 fokon 6-7 perc alatt megsütjük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.