Sós omlós recept
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 25 dkg zsír vagy margarin
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 12 ek tej
- 1 cs sütőpor
- só
- szezámmag
- mák
- őrölt kömény
- lenmag
Elkészítése:
A lisztet a zsírral elmorzsoljuk. A tejet meglangyosítjuk és beleteszünk 2 kiskanál sót és ha felolvadt a liszthez öntjük. Beletesszük a sütőport és 2 tojás sárgáját, majd összeállítjuk a tésztát. 10-15 percig pihentetjük. Eközben a tepsiket vékonyan kikenjük zsírral. Fél ujjnyira kinyújtjuk a tésztát és ízlés szerint kiszaggatjuk vagy csak rudacskákra vágjuk. A 2 tojás fehérjét kemény habbá verjük 2 kiskanál sóval, és kiskanál vagy habzsák segítségével a tepsibe rakott tésztákra rakjuk. Megszórhatjuk mákkal, szezámmaggal, lenmaggal vagy köménnyel. 220 fokon 6-7 perc alatt megsütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

