Sajtos tallér recept
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 10 dkg vaj
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - fél csomag sütőpor
- 1 dl tej
- ízlés szerint só
- 1 evőkanál egész kömény
- 15-20 dkg reszelt trappista sajt
Elkészítés: Először morzsoljuk el a vajat a liszttel, majd adjuk hozzájuk a sütőport, a sót, a köményt és a sajtot is. Ezeket kavarjuk jól össze, majd adjuk a tésztához a tojást, és a tejet is. Gyúrjunk egy jó homogén tésztát, amelyet pihentessünk egy órát.
A tésztából gurigázzunk szilva nagyágú gombócokat, amelyet ezt követően már csak keksz sütőben ki kell sütnünk. A sütő fajtájától függően, ha szükséges olajozzuk be a sütőfelületet.
A kész sajtos tallérokat hagyjuk kihűlni, majd ezt követően kínáljuk.
A sajtos tallér frissen, és több naposan egyaránt finom. Ha ünnepekre készítjük, akkor már több nappal az alkalom előtt megcsinálhatjuk, csak annyi dolgunk van, hogy egy zacskóban eldugjuk a család elől.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »
Karácsonyi köretötletek: 16 biztos választás az ünnepi asztalra
A karácsonyi főételek mellett a köreteknek is fontos szerep jut az ünnepi a
Tovább olvasom »
12 karácsonyi aprósüti, ami meghitté varázsolja az ünnepet
A karácsonyi hangulatot nemcsak a díszek és a fények, hanem az édes illatok
Tovább olvasom »
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »

