Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sajtos tallér recept

Nincs kép
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg liszt
    • 10 dkg vaj
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • fél csomag sütőpor
    • 1 dl tej
    • ízlés szerint só
    • 1 evőkanál egész kömény
    • 15-20 dkg reszelt trappista sajt

     

    Elkészítés: Először morzsoljuk el a vajat a liszttel, majd adjuk hozzájuk a sütőport, a sót, a köményt és a sajtot is. Ezeket kavarjuk jól össze, majd adjuk a tésztához a tojást, és a tejet is. Gyúrjunk egy jó homogén tésztát, amelyet pihentessünk egy órát.

    A tésztából gurigázzunk szilva nagyágú gombócokat, amelyet ezt követően már csak keksz sütőben ki kell sütnünk. A sütő fajtájától függően, ha szükséges olajozzuk be a sütőfelületet.

    A kész sajtos tallérokat hagyjuk kihűlni, majd ezt követően kínáljuk.

    A sajtos tallér frissen, és több naposan egyaránt finom. Ha ünnepekre készítjük, akkor már több nappal az alkalom előtt megcsinálhatjuk, csak annyi dolgunk van, hogy egy zacskóban eldugjuk a család elől.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá