Sajtos tallér recept

Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 10 dkg vaj
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- fél csomag sütőpor
- 1 dl tej
- ízlés szerint só
- 1 evőkanál egész kömény
- 15-20 dkg reszelt trappista sajt
Elkészítés: Először morzsoljuk el a vajat a liszttel, majd adjuk hozzájuk a sütőport, a sót, a köményt és a sajtot is. Ezeket kavarjuk jól össze, majd adjuk a tésztához a tojást, és a tejet is. Gyúrjunk egy jó homogén tésztát, amelyet pihentessünk egy órát.
A tésztából gurigázzunk szilva nagyágú gombócokat, amelyet ezt követően már csak keksz sütőben ki kell sütnünk. A sütő fajtájától függően, ha szükséges olajozzuk be a sütőfelületet.
A kész sajtos tallérokat hagyjuk kihűlni, majd ezt követően kínáljuk.
A sajtos tallér frissen, és több naposan egyaránt finom. Ha ünnepekre készítjük, akkor már több nappal az alkalom előtt megcsinálhatjuk, csak annyi dolgunk van, hogy egy zacskóban eldugjuk a család elől.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »
10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »