Sajtos tallér recept

Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 10 dkg vaj
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- fél csomag sütőpor
- 1 dl tej
- ízlés szerint só
- 1 evőkanál egész kömény
- 15-20 dkg reszelt trappista sajt
Elkészítés: Először morzsoljuk el a vajat a liszttel, majd adjuk hozzájuk a sütőport, a sót, a köményt és a sajtot is. Ezeket kavarjuk jól össze, majd adjuk a tésztához a tojást, és a tejet is. Gyúrjunk egy jó homogén tésztát, amelyet pihentessünk egy órát.
A tésztából gurigázzunk szilva nagyágú gombócokat, amelyet ezt követően már csak keksz sütőben ki kell sütnünk. A sütő fajtájától függően, ha szükséges olajozzuk be a sütőfelületet.
A kész sajtos tallérokat hagyjuk kihűlni, majd ezt követően kínáljuk.
A sajtos tallér frissen, és több naposan egyaránt finom. Ha ünnepekre készítjük, akkor már több nappal az alkalom előtt megcsinálhatjuk, csak annyi dolgunk van, hogy egy zacskóban eldugjuk a család elől.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »