Magvas csík másképpen recept
Hozzávalók:
- 40 dkg Graham liszt
- 1 sütőpor
- só, ízlés szerint (nálam ez annyi, amit 5 újjal fel tudok csippenteni)
- 25 dkg margarin
- 2 dl tejföl (esetleg több)
Elkészítés:
Összegyúrom, ha van időm 1 éjszakát hűtőbe rakom, ha nincs 1 órát, ha még kevesebb van, akkor fél órát a fagyasztóban pihentetem.
Kb. ujjnyira kinyújtom, tojásfehérjével megkenem, magokkal megszórom a tetejét.
Itt jöhet: tökmag, hántolt, pirítatlan napraforgó, szezámmag, szeletelt mandula, köménymag. Gáztűzhelyben 4-es fokozaton 20-25 percig sütöm. Jó étvágyat!
Küldte:Gyarmati Mara. Köszönjük!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »

