Hagymás rudacska recept

Hozzávalók:
- 375 g liszt
- 75 g margarin
- 10 dkg hagyma
- 1 kk só
- 150 ml joghurt
- 1 zacskó instant élesztő
- zöld-fűszerkeverék
- 150 ml langyos tej
- reszelt sajt ízlés szerint
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük. A langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd hozzáadjuk a liszthez az olvasztott margarinnal, sóval és alaposan összedolgozzuk. A tésztát fél óráig kelni hagyjuk. A hagymát megdinszteljük, majd pirosra pirítjuk. A joghurtot a fűszerkeverékkel elkeverjük. A tésztát kinyújtjuk, megkenjük a joghurttal, rászórjuk a hagymát, megszórjuk reszelt sajttal. Vékony csíkokra szeljük a tésztát, tepsibe helyezzük úgy, hogy minden csíkot középen megtekerünk, hogy egy masni szerű formát adjon. Nekem ennyi tésztából kb 40 db lesz, általában dupla adagot sütök belőle. Szép pirosra sütjük.
Sztori: Terveztem már másféle összeállításban is. Gondoltam fokhagymás-spenótos, paradicsomos-bazsalikomos, esetleg édes variációban is, pl túróval.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »