Hagymás rudacska recept
Hozzávalók:
- 375 g liszt
- 75 g margarin
- 10 dkg hagyma
- 1 kk só
- 150 ml joghurt
- 1 zacskó instant élesztő
- zöld-fűszerkeverék
- 150 ml langyos tej
- reszelt sajt ízlés szerint
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük. A langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd hozzáadjuk a liszthez az olvasztott margarinnal, sóval és alaposan összedolgozzuk. A tésztát fél óráig kelni hagyjuk. A hagymát megdinszteljük, majd pirosra pirítjuk. A joghurtot a fűszerkeverékkel elkeverjük. A tésztát kinyújtjuk, megkenjük a joghurttal, rászórjuk a hagymát, megszórjuk reszelt sajttal. Vékony csíkokra szeljük a tésztát, tepsibe helyezzük úgy, hogy minden csíkot középen megtekerünk, hogy egy masni szerű formát adjon. Nekem ennyi tésztából kb 40 db lesz, általában dupla adagot sütök belőle. Szép pirosra sütjük.
Sztori: Terveztem már másféle összeállításban is. Gondoltam fokhagymás-spenótos, paradicsomos-bazsalikomos, esetleg édes variációban is, pl túróval.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »

