Hagymás rudacska recept

Hozzávalók:
- 375 g liszt
- 75 g margarin
- 10 dkg hagyma
- 1 kk só
- 150 ml joghurt
- 1 zacskó instant élesztő
- zöld-fűszerkeverék
- 150 ml langyos tej
- reszelt sajt ízlés szerint
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük. A langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd hozzáadjuk a liszthez az olvasztott margarinnal, sóval és alaposan összedolgozzuk. A tésztát fél óráig kelni hagyjuk. A hagymát megdinszteljük, majd pirosra pirítjuk. A joghurtot a fűszerkeverékkel elkeverjük. A tésztát kinyújtjuk, megkenjük a joghurttal, rászórjuk a hagymát, megszórjuk reszelt sajttal. Vékony csíkokra szeljük a tésztát, tepsibe helyezzük úgy, hogy minden csíkot középen megtekerünk, hogy egy masni szerű formát adjon. Nekem ennyi tésztából kb 40 db lesz, általában dupla adagot sütök belőle. Szép pirosra sütjük.
Sztori: Terveztem már másféle összeállításban is. Gondoltam fokhagymás-spenótos, paradicsomos-bazsalikomos, esetleg édes variációban is, pl túróval.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »
10 nagyszerű bableves, amit ki kell próbálnod!
Ha van étel, ami igazi klasszikus a magyar konyhában, az bizony a bableves.
Tovább olvasom »
Inzulinrezisztencia vacsoraötletek – gyors és egészséges receptek
Az inzulinrezisztencia étrend egyik legnehezebb pontja a vacsora megtervezé
Tovább olvasom »
10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »