Ricottás-spenótos párnák recept
Hozzávalók:
- 1 csomag leveles tészta
- 20 dkg spenót
- só
- bors
- 20 dkg ricotta
- 10 dkg vaj
- 3 dkg parmezán
- őrölt szerecsendió
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája a kenéshez - 3 dkg fenyőmag
Elkészítése:
A spenótot mossuk meg, szárazra centrifugáljuk salátacentrifugába téve (vagy konyharuhával itassuk fel a felesleges vizet róla). Ezután vágjuk apróra, és az olvasztott vaj felét a ricottával keverjük össze. Forgassuk bele a parmezánt, 1 csipet szerecsendiót, valamint a száraz serpenyőben megpirított fenyőmagot. Sózzuk, borsozzuk, majd alaposan dolgozzuk össze.
A leveles tésztát picit nyújtsuk ki, vágjuk négyzetekre. A négyzetek szélét kenjük meg tojással, majd halmozzuk a közepére a tölteléket. Hajtsuk háromszög alakba, nyomjuk össze a szélét, és villával cakkozzuk is be.Ezzel rögzítjük,hogy ne nyíljon szét a párnánk.
Tegyük őket sütőpapírral bélelt sütőlemezre, és kenjük le a tetejüket tojássárgájával. Díszítsük natúr fenyőmaggal.
200 fokon (légkeverés) előmelegített sütőbe téve kb. 15 perc alatt pirosra sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

