Részeges rágcsa recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 70 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 2 dl olaj
- 2 dl fehér bor
- 1 csapott ek só
- 0,5 csomag sütőpor
- 10 dkg pörkölt, sós napraforgó mag
- 10 dkg szezámmag
- 5 dkg lenmag
Elkészítése:
A lisztet a sóval és a sütőporral jól elkeverjük. Hozzáadjuk a felkockázott, hideg margarint, és az egészet morzsásra gyúrjuk. Ezután hozzáadjuk a többi hozzávalót is, és összegyúrjuk a tésztát. Lisztezett felületen kb. fél cm vastagra nyújtjuk, és felcsíkozzuk.
Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, és 190 fokra előmelegített sütőbe téve 15-20 perc alatt világosra sütjük.
Sörkorcsolyaként, borkorcsolyaként igazán remek!
Tipp:
Egyik alkalommal tettem hozzá 1 csomag (10 dkg) pörkölt, sós földimogyorót és azzal is nagyon finom. :)
A magvak összetevői ízlés szerint variálhatóak!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »