Részeges rágcsa recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 70 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 2 dl olaj
- 2 dl fehér bor
- 1 csapott ek só
- 0,5 csomag sütőpor
- 10 dkg pörkölt, sós napraforgó mag
- 10 dkg szezámmag
- 5 dkg lenmag
Elkészítése:
A lisztet a sóval és a sütőporral jól elkeverjük. Hozzáadjuk a felkockázott, hideg margarint, és az egészet morzsásra gyúrjuk. Ezután hozzáadjuk a többi hozzávalót is, és összegyúrjuk a tésztát. Lisztezett felületen kb. fél cm vastagra nyújtjuk, és felcsíkozzuk.
Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, és 190 fokra előmelegített sütőbe téve 15-20 perc alatt világosra sütjük.
Sörkorcsolyaként, borkorcsolyaként igazán remek!
Tipp:
Egyik alkalommal tettem hozzá 1 csomag (10 dkg) pörkölt, sós földimogyorót és azzal is nagyon finom. :)
A magvak összetevői ízlés szerint variálhatóak!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »

