Részeges rágcsa recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 70 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 2 dl olaj
- 2 dl fehér bor
- 1 csapott ek só
- 0,5 csomag sütőpor
- 10 dkg pörkölt, sós napraforgó mag
- 10 dkg szezámmag
- 5 dkg lenmag
Elkészítése:
A lisztet a sóval és a sütőporral jól elkeverjük. Hozzáadjuk a felkockázott, hideg margarint, és az egészet morzsásra gyúrjuk. Ezután hozzáadjuk a többi hozzávalót is, és összegyúrjuk a tésztát. Lisztezett felületen kb. fél cm vastagra nyújtjuk, és felcsíkozzuk.
Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, és 190 fokra előmelegített sütőbe téve 15-20 perc alatt világosra sütjük.
Sörkorcsolyaként, borkorcsolyaként igazán remek!
Tipp:
Egyik alkalommal tettem hozzá 1 csomag (10 dkg) pörkölt, sós földimogyorót és azzal is nagyon finom. :)
A magvak összetevői ízlés szerint variálhatóak!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »