Vendégváró finomságok recept

Hozzávalók:
- 1/2 kg liszt
- 2,5 dl tej
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 dkg élesztő
- 2 kk só
- 1 mk cukor
- 25 dkg margarin
Elkészítése:
Az élesztőt a cukorral kevés langyos tejben felfuttatjuk,majd a liszttel,sóval,tejjel összedolgozzuk. Cipót formálunk belőle,majd téglalap alakúra kisodorjuk. Egy reszelővel a fagyos margarint ráreszeljük és feltekerjük. Kisodorjuk,háromszor hajtogatjuk 20 percenként. A pogácsákat kizsírozott vagy vajazott sütőlemezre tesszük,de kb 3 cm távolságra,mert megnőnek,akár dőlnek is.
Nagyon finom,próbáljátok ki.
Most 1 kg lisztből készítettem.
1/4 része pogácsa,2/4 részét meg túrós töltelékkel,lekvárral töltöttem a párnácskákat. 1/4 részéből kakaós kifliket formáltam.
Hasonló a tésztája a fornettihez.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »