Vendégváró finomságok recept

Hozzávalók:
- 1/2 kg liszt
- 2,5 dl tej
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 dkg élesztő
- 2 kk só
- 1 mk cukor
- 25 dkg margarin
Elkészítése:
Az élesztőt a cukorral kevés langyos tejben felfuttatjuk,majd a liszttel,sóval,tejjel összedolgozzuk. Cipót formálunk belőle,majd téglalap alakúra kisodorjuk. Egy reszelővel a fagyos margarint ráreszeljük és feltekerjük. Kisodorjuk,háromszor hajtogatjuk 20 percenként. A pogácsákat kizsírozott vagy vajazott sütőlemezre tesszük,de kb 3 cm távolságra,mert megnőnek,akár dőlnek is.
Nagyon finom,próbáljátok ki.
Most 1 kg lisztből készítettem.
1/4 része pogácsa,2/4 részét meg túrós töltelékkel,lekvárral töltöttem a párnácskákat. 1/4 részéből kakaós kifliket formáltam.
Hasonló a tésztája a fornettihez.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Húsimádóknak ajánlva – sajttal, gombával, zöldséggel rakott fogások
Ha egy igazán kiadós, szaftos, mutatós fogásra vágysz, ezek a rakott és töl
Tovább olvasom »
Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »