Vajas-tejfölös pogácsa recept

Hozzávalók:
- 60 dkg liszt
- 30 dkg tejföl
- 25 dkg vaj
- 3 dkg élesztő
- 2 tk só
Elkészítése:
A lisztet a 20 dkg vajjal elmorzsoljuk, a langyos tejfölt a tészta közepébe öntjük, bele morzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a sót, összegyúrjuk, majd kisodorjuk.
A megmaradt 5 dkg vajat kissé megpuhítjuk és a tésztára kenjük,majd feltekerjük és ismét kinyújtjuk.
3-szor hajtogatjuk 20 percenként.
Ujjnyi vastagságúra sodorjuk, majd tojással lekenjük.
Sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk, még fél órát kelni hagyjuk és 200 fokos sütőben megsütjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »