Szezámmagos-túrós pogácsa recept

Hozzávalók:
- 25 dkg liszt
- 50 dkg túró
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2,5 dkg élesztő
- 10 dkg vaj
- 1 dl tej
- 2 csapott teáskanál só
- szezámmag a tetejére
Elkészítése:
Morzsoljuk bele a langyos tejbe az élesztőt és keverjük el. A liszthez adjuk hozzá a szétmorzsolt túrót, a vajat, a tejet, a sót, 2 tojást. Öntsük hozzá a tejben felfuttatott élesztőt. Géppel vagy kézzel gyúrjunk rugalmas tésztát az egészből. Mikor készen vagyunk, letakarva tegyük langyos helyre megkelni. Miután duplájára kelt a tészta, öntsük ki lisztezett felületre, nyújtsuk ki ujjnyi vastagságúra. 1 tojás keverjünk ki simára, és kenjük meg vele a pogácsa tésztát. Szórjunk rá szezámmagot. Szaggassuk ki a pogácsákat szaggatóval a kívánt nagyságúra. A kiszaggatott pogácsákat helyezzük sütőpapírral kibélelt tepsibe. Előmelegített 200 fokos sütőben süssük készre.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »