Szezámmagos-túrós pogácsa recept
Hozzávalók:
- 25 dkg liszt
- 50 dkg túró
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 2,5 dkg élesztő
- 10 dkg vaj
- 1 dl tej
- 2 csapott teáskanál só
- szezámmag a tetejére
Elkészítése:
Morzsoljuk bele a langyos tejbe az élesztőt és keverjük el. A liszthez adjuk hozzá a szétmorzsolt túrót, a vajat, a tejet, a sót, 2 tojást. Öntsük hozzá a tejben felfuttatott élesztőt. Géppel vagy kézzel gyúrjunk rugalmas tésztát az egészből. Mikor készen vagyunk, letakarva tegyük langyos helyre megkelni. Miután duplájára kelt a tészta, öntsük ki lisztezett felületre, nyújtsuk ki ujjnyi vastagságúra. 1 tojás keverjünk ki simára, és kenjük meg vele a pogácsa tésztát. Szórjunk rá szezámmagot. Szaggassuk ki a pogácsákat szaggatóval a kívánt nagyságúra. A kiszaggatott pogácsákat helyezzük sütőpapírral kibélelt tepsibe. Előmelegített 200 fokos sütőben süssük készre.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

