Szezámmagos-túrós pogácsa recept

Hozzávalók:
- 25 dkg liszt
- 50 dkg túró
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2,5 dkg élesztő
- 10 dkg vaj
- 1 dl tej
- 2 csapott teáskanál só
- szezámmag a tetejére
Elkészítése:
Morzsoljuk bele a langyos tejbe az élesztőt és keverjük el. A liszthez adjuk hozzá a szétmorzsolt túrót, a vajat, a tejet, a sót, 2 tojást. Öntsük hozzá a tejben felfuttatott élesztőt. Géppel vagy kézzel gyúrjunk rugalmas tésztát az egészből. Mikor készen vagyunk, letakarva tegyük langyos helyre megkelni. Miután duplájára kelt a tészta, öntsük ki lisztezett felületre, nyújtsuk ki ujjnyi vastagságúra. 1 tojás keverjünk ki simára, és kenjük meg vele a pogácsa tésztát. Szórjunk rá szezámmagot. Szaggassuk ki a pogácsákat szaggatóval a kívánt nagyságúra. A kiszaggatott pogácsákat helyezzük sütőpapírral kibélelt tepsibe. Előmelegített 200 fokos sütőben süssük készre.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »
9 étel, amit nem is tudtál, hogy véletlenül találták fel
Sok ikonikus étel és ital mögött nem gondosan megtervezett recept áll, hane
Tovább olvasom »
10 érdekesség a fűszerekről, amit még a nagymamád sem biztos, hogy tud
A magyar konyha elképzelhetetlen fűszerek nélkül – gondoljunk csak a pirosp
Tovább olvasom »
10 dolog, amit nem tudtál a fokhagymáról
A fokhagyma sokunk konyhájának alapköve: ad egy csipet karaktert minden éte
Tovább olvasom »