Szezámmagos-túrós pogácsa recept
Hozzávalók:
- 25 dkg liszt
- 50 dkg túró
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 2,5 dkg élesztő
- 10 dkg vaj
- 1 dl tej
- 2 csapott teáskanál só
- szezámmag a tetejére
Elkészítése:
Morzsoljuk bele a langyos tejbe az élesztőt és keverjük el. A liszthez adjuk hozzá a szétmorzsolt túrót, a vajat, a tejet, a sót, 2 tojást. Öntsük hozzá a tejben felfuttatott élesztőt. Géppel vagy kézzel gyúrjunk rugalmas tésztát az egészből. Mikor készen vagyunk, letakarva tegyük langyos helyre megkelni. Miután duplájára kelt a tészta, öntsük ki lisztezett felületre, nyújtsuk ki ujjnyi vastagságúra. 1 tojás keverjünk ki simára, és kenjük meg vele a pogácsa tésztát. Szórjunk rá szezámmagot. Szaggassuk ki a pogácsákat szaggatóval a kívánt nagyságúra. A kiszaggatott pogácsákat helyezzük sütőpapírral kibélelt tepsibe. Előmelegített 200 fokos sütőben süssük készre.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

