Sajtos csúcs recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók
A tésztához:
- 40 dkg liszt
- 20 dkg zsír(én felesen margarinnal készítettem)
- 3 dkg élesztő
- 1 kk só
- 2 dl tejföl
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Tetejére:
- 12 dkg reszelt sajt
A krémhez:
- 10 dkg margarin
- 4 kocka (Medve) sajt
- 1-2 ek tejföl
- pici só
Elkészítése:
A lisztet a zsírral,élesztővel,tejföllel és a sóval könnyen nyújtható tésztává gyúrjuk.Kinyújtjuk, kb 4 mm-re,pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk,majd minden 2. darab közepét kisebb szaggatóval kiszúrjuk. Tojással megkenjük,majd egy-egy egész és lyukasztott lapot összeragasztunk. Kivajazott tepsiben világos színűre kisütjük.
Krém:
A margarint a kocka sajtokkal,kevés sóval,1-2 ek tejföllel jól összedolgozzuk és a krémmel megtöltjük a pogácsákat.
Tetejükre reszelt sajtot szórunk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »