Sajtos csúcs recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók
A tésztához:
- 40 dkg liszt
- 20 dkg zsír(én felesen margarinnal készítettem)
- 3 dkg élesztő
- 1 kk só
- 2 dl tejföl
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Tetejére:
- 12 dkg reszelt sajt
A krémhez:
- 10 dkg margarin
- 4 kocka (Medve) sajt
- 1-2 ek tejföl
- pici só
Elkészítése:
A lisztet a zsírral,élesztővel,tejföllel és a sóval könnyen nyújtható tésztává gyúrjuk.Kinyújtjuk, kb 4 mm-re,pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk,majd minden 2. darab közepét kisebb szaggatóval kiszúrjuk. Tojással megkenjük,majd egy-egy egész és lyukasztott lapot összeragasztunk. Kivajazott tepsiben világos színűre kisütjük.
Krém:
A margarint a kocka sajtokkal,kevés sóval,1-2 ek tejföllel jól összedolgozzuk és a krémmel megtöltjük a pogácsákat.
Tetejükre reszelt sajtot szórunk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »