Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sajtkrémes pogácsa recept

Sajtkrémes pogácsa
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 50 dkg liszt
    • 25 dkg margarin
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 3 dl tejföl
    • kevés só
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a kenéshez

    Krém:

    • fél liter tej
    • 8 dkg liszt
    • 8 dkg reszelt sajt
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Elkészítés:

    A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd egy órát pihentetjük. Fél cm vastagra kinyújtjuk, kis pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk, tojással megkenjük. Sütőpapíros tepsibe sorakoztatjuk és szép barnára sütjük 170 fokon.

    A krémhez a tejen elkeverjük a lisztet, reszelt sajtot, a tojásokat és a sót. Lassú tűznél sűrűre főzzük. Ha levettük a tűzről belekeverünk 10 dkg margarint.

    Amikor a krém kihűl akkor két pogácsa közé töltünk, amit egy kissé összenyomunk, hogy kicsit kifolyjon, majd a pogácsákat reszelt sajtban megforgatjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá