Mamuka pogácsája recept

Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 3 dkg élesztő
- 25 dkg margarin
- 2 dl tejföl
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 tk só
- 15 dkg sajt
Elkészítése:
A margarint elmorzsoljuk a liszttel. A tejfölben elkeverjük az élesztőt, ha megkelt,hozzáöntjük a liszthez. Adunk még hozzá 1db tojást 2tk sót. Lágy tésztát gyúrunk belőle. Nem kell pihentetni,sem keleszteni. Ujjnyi vastagra kinyújtjuk, rácsozzuk és kicsi pogácsákat szaggatunk belőle. Tepsibe rakjuk és a tetejét az egy felvert tojással megkenjük. A tetejére sajtot teszünk. Ez a pogásca nem dől el. Előmelegített, forró sütőben szép pirosra sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »