Krumplis pogácsa recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- kb 4-5 kg krumpli
- kb 1 kg liszt
- 25 dkg margarin
Elkészítése:
Sós vízben megfőzöm a krumplit. Ha megfőtt, áttöröm a margarinnal, lassan adagolom hozzá a lisztet. Amikor már bele tudok nyúlni, összeállítom a tésztát. Lágy tésztát kell kapnunk, ahogy dolgozunk vele, finoman lisztezzük. Kinyújtom kb másfél centisre (lehet vékonyabbra is, akkor ropogósabb lesz), pogácsaszaggatóval kiszaggatom, olajjal vékonyan kikent tepsibe rakom, kb 200 fokon sütöm, ha az alja szép piros átforgatom és a másik felét is pirosra sütöm.
Sztori: Soha nem volt hozzá recept, én is anyukámtól tanultam. Pontos mennyiségeket nem tudok írni, mert ezt mindig érzésre készítem, a krumpli mennyisége, minősége a döntő, mennyi lisztet vesz fel. (6l-es fazékban szoktam főzni a krumplit, ami majdnem tele lesz.) Nálunk még nem volt akkora mennyiség, ami nem fogyott el, főleg, ha mind a három fiú itthon van.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »

