Könnyű pogácsa recept

Hozzávalók:
- 30 dkg áttört, főtt burgonya
- 50 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 1 ek só
- 2,5 dkg élesztő
- 3 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (ebből egy a kenéshez kell)
- 1 kk cukor
- 10 dkg sajt
Elkészítése:
Az alapanyagokat a sajt kivételével jól összedolgozzuk , bedagasztjuk.Ha jól összeállt a tészta akkor kinyújtjuk legalább háromszor egymás után és összehajtogatjuk mintha leveles tésztát készítenénk. Minden hajtogatás után legalább 15 percet pihentetjük. Mikor már legalább kétszeresére kelt akkor kinyújtjuk és kiszaggatjuk. Lehetőleg kis szaggatóval szaggassuk ki. Megkenjük tojással és a tetejét megszórjuk sajttal. 180 fokos sütőben szép pirosra sütjük.
Jó étvágyat hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »