Könnyű pogácsa recept
Hozzávalók:
- 30 dkg áttört, főtt burgonya
- 50 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 1 ek só
- 2,5 dkg élesztő
- 3 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (ebből egy a kenéshez kell) - 1 kk cukor
- 10 dkg sajt
Elkészítése:
Az alapanyagokat a sajt kivételével jól összedolgozzuk , bedagasztjuk.Ha jól összeállt a tészta akkor kinyújtjuk legalább háromszor egymás után és összehajtogatjuk mintha leveles tésztát készítenénk. Minden hajtogatás után legalább 15 percet pihentetjük. Mikor már legalább kétszeresére kelt akkor kinyújtjuk és kiszaggatjuk. Lehetőleg kis szaggatóval szaggassuk ki. Megkenjük tojással és a tetejét megszórjuk sajttal. 180 fokos sütőben szép pirosra sütjük.
Jó étvágyat hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »

