Könnyű pogácsa recept

Hozzávalók:
- 30 dkg áttört, főtt burgonya
- 50 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 1 ek só
- 2,5 dkg élesztő
- 3 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (ebből egy a kenéshez kell)
- 1 kk cukor
- 10 dkg sajt
Elkészítése:
Az alapanyagokat a sajt kivételével jól összedolgozzuk , bedagasztjuk.Ha jól összeállt a tészta akkor kinyújtjuk legalább háromszor egymás után és összehajtogatjuk mintha leveles tésztát készítenénk. Minden hajtogatás után legalább 15 percet pihentetjük. Mikor már legalább kétszeresére kelt akkor kinyújtjuk és kiszaggatjuk. Lehetőleg kis szaggatóval szaggassuk ki. Megkenjük tojással és a tetejét megszórjuk sajttal. 180 fokos sütőben szép pirosra sütjük.
Jó étvágyat hozzá!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »