Csorvási pogácsa recept
Galéria (3)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Elkészítése:
A lisztet a sóval, sütőporral elkeverem, a margarinnal, tojás sárgákkal elmorzsolom. Az élesztőt 1 dl tejben, pici cukorral felfuttatom és a többi hozzávalóval jól begyúrom. Én 15 dkg reszelt sajtot tettem a tésztába.
Ha kell, akkor még adhatunk hozzá tejet, de ha nem vagy esetleg lágyabb a tésztánk akkor lisztet adunk hozzá. Folpackkal letakarva a hűtőbe tesszük. Én este gyúrtam be és másnap sütöttem.
A tésztát egyszer átgyúrva 2 cm-esre nyújtjuk, felvert tojással lekenjük és reszelt sajttal megszórjuk. A pogácsákat kiszúrjuk és sütőpapírral vagy zsírozott tepsin megsütjük. A leeső részeket összegyúrtam és rudakat vágtam belőlük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.