Csorvási pogácsa recept
Ők is elkészítették

Elkészítése:
A lisztet a sóval, sütőporral elkeverem, a margarinnal, tojás sárgákkal elmorzsolom. Az élesztőt 1 dl tejben, pici cukorral felfuttatom és a többi hozzávalóval jól begyúrom. Én 15 dkg reszelt sajtot tettem a tésztába.
Ha kell, akkor még adhatunk hozzá tejet, de ha nem vagy esetleg lágyabb a tésztánk akkor lisztet adunk hozzá. Folpackkal letakarva a hűtőbe tesszük. Én este gyúrtam be és másnap sütöttem.
A tésztát egyszer átgyúrva 2 cm-esre nyújtjuk, felvert tojással lekenjük és reszelt sajttal megszórjuk. A pogácsákat kiszúrjuk és sütőpapírral vagy zsírozott tepsin megsütjük. A leeső részeket összegyúrtam és rudakat vágtam belőlük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »