Pogácsa recept
Ők is elkészítették
Elkészítése:
Az élesztőt a tejfölben elkeverjük. A liszthez adjuk a sót, elmorzsoljuk a margarinnal, majd hozzáadjuk a tojássárgákat és a tejfölt.
Alaposan összegyúrjuk, kinyújtjuk, és hajtogatjuk. A tésztát gondolatban 3 részre osztjuk, az egyik oldalt behajtjuk 2/3-ad részig, a másik oldalt ráhajtjuk, majd alulról szintén felhajtjuk, és a tetejét rá. Ezt a hajtogatást 3-szor végezzük el, és a hajtogatások között hűtőben pihentetjük 20-20 perceket.
A végén kinyújtjuk, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, tetejét felvert tojással megkenjük. Előmelegített, 200 fokos sütőben megsütjük.
A pogácsa kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 7 g
Szénhidrát: 33 g
Zsír: 22 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »


