Pogácsa recept
Ők is elkészítették

Elkészítése:
Az élesztőt a tejfölben elkeverjük. A liszthez adjuk a sót, elmorzsoljuk a margarinnal, majd hozzáadjuk a tojássárgákat és a tejfölt.
Alaposan összegyúrjuk, kinyújtjuk, és hajtogatjuk. A tésztát gondolatban 3 részre osztjuk, az egyik oldalt behajtjuk 2/3-ad részig, a másik oldalt ráhajtjuk, majd alulról szintén felhajtjuk, és a tetejét rá. Ezt a hajtogatást 3-szor végezzük el, és a hajtogatások között hűtőben pihentetjük 20-20 perceket.
A végén kinyújtjuk, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, tetejét felvert tojással megkenjük. Előmelegített, 200 fokos sütőben megsütjük.
A pogácsa kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 7 g
Szénhidrát: 33 g
Zsír: 22 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 krémes és ízes sütemény, amit most azonnal ki kell próbálnod
Ebben a válogatásban elhoztunk neked 10 csábító süteményt, amelyek a klassz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.09.02. kedd
Neked is komoly dilemma, hogy mi legyen az ebéd? A Receptneked.hu minden hé
Tovább olvasom »
Gyors vacsorák a suli után – 8 recept alig 1 óra alatt
Ha suli után gyors vacsorára vágyunk, ezek a receptek a legjobb választások
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.09.01 Hétfő
Szeptember 1-je mindig különleges nap: kezdődik az iskola, újra beindul a h
Tovább olvasom »
10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »