Pogácsa recept
Ők is elkészítették

Elkészítése:
Az élesztőt a tejfölben elkeverjük. A liszthez adjuk a sót, elmorzsoljuk a margarinnal, majd hozzáadjuk a tojássárgákat és a tejfölt.
Alaposan összegyúrjuk, kinyújtjuk, és hajtogatjuk. A tésztát gondolatban 3 részre osztjuk, az egyik oldalt behajtjuk 2/3-ad részig, a másik oldalt ráhajtjuk, majd alulról szintén felhajtjuk, és a tetejét rá. Ezt a hajtogatást 3-szor végezzük el, és a hajtogatások között hűtőben pihentetjük 20-20 perceket.
A végén kinyújtjuk, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, tetejét felvert tojással megkenjük. Előmelegített, 200 fokos sütőben megsütjük.
A pogácsa kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 7 g
Szénhidrát: 33 g
Zsír: 22 g
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »