Pogácsa recept

Hozzávalók:
- 2,5 dkg élesztő
- 2,5 dl tej
- 1/ 2kg finomliszt
- 20 dkg zsír
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 tk só
- 1 mk őrölt bors
Elkészítése:
Az élesztőt a langyos tejben felfuttatjuk. A lisztet a zsiradékkal,a tojások sárgájával,sóval,borssal és végül a felfuttatott élesztővel összegyúrjuk. Kb 15 percig kelesztjük majd ujjnyi vastagra nyújtjuk.A kinyújtott tészta tetejét a kés élével kicsit bevagdossuk, majd tetszés szerinti nagyságúra szaggatjuk.Tetejét a tojások fehérjével kenjük meg. Előmelegített sütőben, 180 fokon pirosra sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »