Pogácsa recept

Hozzávalók:
- 2,5 dkg élesztő
- 2,5 dl tej
- 1/ 2kg finomliszt
- 20 dkg zsír
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 tk só
- 1 mk őrölt bors
Elkészítése:
Az élesztőt a langyos tejben felfuttatjuk. A lisztet a zsiradékkal,a tojások sárgájával,sóval,borssal és végül a felfuttatott élesztővel összegyúrjuk. Kb 15 percig kelesztjük majd ujjnyi vastagra nyújtjuk.A kinyújtott tészta tetejét a kés élével kicsit bevagdossuk, majd tetszés szerinti nagyságúra szaggatjuk.Tetejét a tojások fehérjével kenjük meg. Előmelegített sütőben, 180 fokon pirosra sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »