Pizzás és tejfölös-fokhagymás kifli recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tésztához:
- 35 dkg liszt
- 2,5 dl tej
- 2,5 dkg élesztő
- 2,5 dkg vaj
- 1 tk cukor
- 1 tk só
Töltelékhez:
- 1 kis dobozos tejföl
- ízlés szerint só
- 1-2 gerezd zúzott fokhagyma
- pizzakrém
- sajt
Elkészítése:
A tej feléből kevés cukorral felfuttatjuk az élesztőt, ha felfutott, akkor a többi hozzávalóval összedagasztjuk.
Kis cipóvá formázva hagyjuk pihenni fél órát. Ezután ketté osztjuk, majd egyenként kinyújtjuk kör alakúvá, nyolc háromszöget vágunk belőle, majd egyenként feltekerjük (a szélesebb felétől kezdve) kifli alakúvá.
Nem hajtjuk meg, csak egyenesen lerakjuk a papírozott tepsire kicsit kelni, ha félig megkelt, hosszanti irányban bevágjuk jó mélyen, majd hagyjuk kelni tovább. Ha már jól “szétterült” rákenhetjük a töltelékeket.
Töltelék:
A tejfölt a sóval és a zúzott fokhagymával összekeverjük. A pizzakrémet én készen vettem.
Ha megkentük a kiflik tetejét akkor megszórjuk reszelt sajttal és mehet is a sütőbe. 180 °C-on 10-12 perc alatt megsül.
Ebből a mennyiségből 8-8 közepes nagyságú kiflicske lesz.