Pizzás és tejfölös-fokhagymás kifli recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tésztához:
- 35 dkg liszt
- 2,5 dl tej
- 2,5 dkg élesztő
- 2,5 dkg vaj
- 1 tk cukor
- 1 tk só
Töltelékhez:
- 1 kis dobozos tejföl
- ízlés szerint só
- 1-2 gerezd zúzott fokhagyma
- pizzakrém
- sajt
Elkészítése:
A tej feléből kevés cukorral felfuttatjuk az élesztőt, ha felfutott, akkor a többi hozzávalóval összedagasztjuk.
Kis cipóvá formázva hagyjuk pihenni fél órát. Ezután ketté osztjuk, majd egyenként kinyújtjuk kör alakúvá, nyolc háromszöget vágunk belőle, majd egyenként feltekerjük (a szélesebb felétől kezdve) kifli alakúvá.
Nem hajtjuk meg, csak egyenesen lerakjuk a papírozott tepsire kicsit kelni, ha félig megkelt, hosszanti irányban bevágjuk jó mélyen, majd hagyjuk kelni tovább. Ha már jól “szétterült” rákenhetjük a töltelékeket.
Töltelék:
A tejfölt a sóval és a zúzott fokhagymával összekeverjük. A pizzakrémet én készen vettem.
Ha megkentük a kiflik tetejét akkor megszórjuk reszelt sajttal és mehet is a sütőbe. 180 °C-on 10-12 perc alatt megsül.
Ebből a mennyiségből 8-8 közepes nagyságú kiflicske lesz.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »