Pizzás és tejfölös-fokhagymás kifli recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tésztához:
- 35 dkg liszt
- 2,5 dl tej
- 2,5 dkg élesztő
- 2,5 dkg vaj
- 1 tk cukor
- 1 tk só
Töltelékhez:
- 1 kis dobozos tejföl
- ízlés szerint só
- 1-2 gerezd zúzott fokhagyma
- pizzakrém
- sajt
Elkészítése:
A tej feléből kevés cukorral felfuttatjuk az élesztőt, ha felfutott, akkor a többi hozzávalóval összedagasztjuk.
Kis cipóvá formázva hagyjuk pihenni fél órát. Ezután ketté osztjuk, majd egyenként kinyújtjuk kör alakúvá, nyolc háromszöget vágunk belőle, majd egyenként feltekerjük (a szélesebb felétől kezdve) kifli alakúvá.
Nem hajtjuk meg, csak egyenesen lerakjuk a papírozott tepsire kicsit kelni, ha félig megkelt, hosszanti irányban bevágjuk jó mélyen, majd hagyjuk kelni tovább. Ha már jól “szétterült” rákenhetjük a töltelékeket.
Töltelék:
A tejfölt a sóval és a zúzott fokhagymával összekeverjük. A pizzakrémet én készen vettem.
Ha megkentük a kiflik tetejét akkor megszórjuk reszelt sajttal és mehet is a sütőbe. 180 °C-on 10-12 perc alatt megsül.
Ebből a mennyiségből 8-8 közepes nagyságú kiflicske lesz.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A mákos guba ezer arca-pohárdesszerttől tortáig
Unod a hagyományos mákos gubát? Itt az ideje kísérletezni! Összegyűjtöttünk
Tovább olvasom »
8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »