Pizza pogácsa recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
Tészta:
- 0,5 kg liszt
- 2,5 dl tej (kis cukor)
- 2,5 dkg élesztő
- 120 g tejföl
- 1 púpos ek vaj
- 2 mk só
Töltelék:
- 1 tömlős sajt
- reszelt sajt
- sonka kockák
- pritamin paprika
- petrezselyem
- kevés kukorica konzerv
Tetejére:
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS felverve
- reszelt sajt
Elkészítése:
Az élesztőt felfuttatjuk a tejben, majd a hozzávalókból lágy tésztát dagasztunk. Kb 1 órára meleg helyre tesszük.
Ha megkelt, téglalap alakúra kinyújtjuk és jön rá a töltelék. Először a tömlős sajtot nyomjuk rá, majd reszelünk rá sajtot, rátesszük a kis kockákra vágott paprikát, sonkát és egy csokor felaprított friss petrezselymet.
Ezután először oldalról felhajtjuk a tésztát, majd felülről és alulról is, így szinte befedjük a tölteléket. Ezután sodrófával ismét kinyújtjuk, már óvatosan.
Kockákra vágjuk és sütőlemezre rakjuk. Tetejüket megkenjük tojással és reszelünk rá sajtot, díszíthetjük friss petrezselyem zölddel is.
200 fokos sütőben kb 30 perc alatt készre sütjük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.