Pizza pogácsa recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 0,5 kg liszt
- 2,5 dl tej (kis cukor)
- 2,5 dkg élesztő
- 120 g tejföl
- 1 púpos ek vaj
- 2 mk só
Töltelék:
- 1 tömlős sajt
- reszelt sajt
- sonka kockák
- pritamin paprika
- petrezselyem
- kevés kukorica konzerv
Tetejére:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS felverve
- reszelt sajt
Elkészítése:
Az élesztőt felfuttatjuk a tejben, majd a hozzávalókból lágy tésztát dagasztunk. Kb 1 órára meleg helyre tesszük.
Ha megkelt, téglalap alakúra kinyújtjuk és jön rá a töltelék. Először a tömlős sajtot nyomjuk rá, majd reszelünk rá sajtot, rátesszük a kis kockákra vágott paprikát, sonkát és egy csokor felaprított friss petrezselymet.
Ezután először oldalról felhajtjuk a tésztát, majd felülről és alulról is, így szinte befedjük a tölteléket. Ezután sodrófával ismét kinyújtjuk, már óvatosan.
Kockákra vágjuk és sütőlemezre rakjuk. Tetejüket megkenjük tojással és reszelünk rá sajtot, díszíthetjük friss petrezselyem zölddel is.
200 fokos sütőben kb 30 perc alatt készre sütjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »