Pihe-puha vajas kifli recept
Hozzávalók:
- 2 dkg friss élesztő
- 5 dkg olvasztott vaj
- 30 dkg finomliszt átszitálva
- 1 mk só
- 2 dl langyos tej
- 0,5 mk cukor
- tojássárgája (kenéshez)
Elkészítése:
1 dl tejet langyosítsunk meg, szórjuk bele a cukrot, morzsoljuk bele az élesztőt. Óvatosan keverjük össze és 10-15 percet tegyük félre pihenni, hogy az élesztő felfusson.
A lisztet szitáljuk tálba, adjuk hozzá a sót, a maradék 1 dl, szintén langyos tejet, az olvasztott, de nem forró vajat és a habos, felfutott élesztőt is. Alaposan gyúrjuk össze, dagasszuk fényesre.
Letakarva, meleg helyen kelesszük a duplájára (kb. 45 perc).
A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületen nyújtsuk ki 5 mm vastag kör alakúra. A kört vágjuk fel 8 cikkre, és az így kapott háromszögeket a szélesebb felüknél kezdve tekerjük szorosan fel. A csücsök alulra kerüljön. Helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire és további 20 percet hagyjuk kelni.
A megkelt kifliket kenjük le felvert tojássárgájával. Tegyük előmelegített 180 fokos sütőbe és hőlégkeveréssel süssük szép pirosra (kb. 20 perc).
Tipp:
Ezt a receptet a Nők lapja Desszert 1. évfolyam, 1. számában találtam, és Nagy Tünde nevét dicséri. Nagyon egyszerű és zseniális ízélmény!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »


