Pihe-puha vajas kifli recept

Hozzávalók:
- 2 dkg friss élesztő
- 5 dkg olvasztott vaj
- 30 dkg finomliszt átszitálva
- 1 mk só
- 2 dl langyos tej
- 0,5 mk cukor
- tojássárgája (kenéshez)
Elkészítése:
1 dl tejet langyosítsunk meg, szórjuk bele a cukrot, morzsoljuk bele az élesztőt. Óvatosan keverjük össze és 10-15 percet tegyük félre pihenni, hogy az élesztő felfusson.
A lisztet szitáljuk tálba, adjuk hozzá a sót, a maradék 1 dl, szintén langyos tejet, az olvasztott, de nem forró vajat és a habos, felfutott élesztőt is. Alaposan gyúrjuk össze, dagasszuk fényesre.
Letakarva, meleg helyen kelesszük a duplájára (kb. 45 perc).
A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületen nyújtsuk ki 5 mm vastag kör alakúra. A kört vágjuk fel 8 cikkre, és az így kapott háromszögeket a szélesebb felüknél kezdve tekerjük szorosan fel. A csücsök alulra kerüljön. Helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire és további 20 percet hagyjuk kelni.
A megkelt kifliket kenjük le felvert tojássárgájával. Tegyük előmelegített 180 fokos sütőbe és hőlégkeveréssel süssük szép pirosra (kb. 20 perc).
Tipp:
Ezt a receptet a Nők lapja Desszert 1. évfolyam, 1. számában találtam, és Nagy Tünde nevét dicséri. Nagyon egyszerű és zseniális ízélmény!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »