Pihe-puha pogácsa recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 60 dkg liszt
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 kis doboz tejföl
- 25 dkg margarin
- 4 kiskanál só
- 1 kiskanál cukor
- 5 dkg élesztő
- 5 dkg reszelt sajt
Elkészítése:
A lisztet egy nagy tálba öntöm, hozzáadom a cukrot, a sót és a tojásokat. A tojásokat felverve keverem bele (teszek félre belőle a pogácsák tetejének a kenésére).
A margarint és a tejfölt a mikróban szobahőmérsékletűre melegítem.
A tejfölbe belekeverem az élesztőt, majd mindent hozzáadok a liszthez. Kicsit átgyúrom és hagyom kelni kb 1/2 órát.
Pihenés után, háromszor hajtogatom 20 percenként, majd kinyújtom kb 2 ujjnyi vastagra, felvert tojással lekenem, késsel berácsozom, reszelt sajttal megszórom és kiszaggatom.
200 fokon sütöm, 30 perc alatt kész. Hideg sütőbe teszem és úgy kezdem sütni. Nagyon finom és puha.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »