Sós perec recept

Hozzávalók:
- 21 dkg finomliszt
- 10 dkg margarin
- 1/2 dkg élesztő
- 1-2 kanál tejföl
- só
A kenéshez:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
Elkészítés:
A lisztet a margarinnal és az összemorzsolt élesztővel összegyúrjuk, annyi tejfölt adva hozzá, hogy a tészta rugalmas legyen. Fél óráig pihentetjük, majd vékonyra nyújtjuk, és perec formával szép pereceket szúrunk ki belőle. A kis pereceket tojássárgájával megkenjük, és a sütőben világossárgára sütjük. (Ha igazi „sós perecet” akarunk készíteni, a kisült pereceket sóból, egy kevés tejből és lisztből kevert sűrű folyadékkal spricceljük meg, és a sütőben még néhány percig szárítjuk.)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »
10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »