Sós perec recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 21 dkg finomliszt
- 10 dkg margarin
- 1/2 dkg élesztő
- 1-2 kanál tejföl
- só
A kenéshez:
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
Elkészítés:
A lisztet a margarinnal és az összemorzsolt élesztővel összegyúrjuk, annyi tejfölt adva hozzá, hogy a tészta rugalmas legyen. Fél óráig pihentetjük, majd vékonyra nyújtjuk, és perec formával szép pereceket szúrunk ki belőle. A kis pereceket tojássárgájával megkenjük, és a sütőben világossárgára sütjük. (Ha igazi „sós perecet” akarunk készíteni, a kisült pereceket sóból, egy kevés tejből és lisztből kevert sűrű folyadékkal spricceljük meg, és a sütőben még néhány percig szárítjuk.)
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.