Sós perec recept

Hozzávalók:
- 21 dkg finomliszt
- 10 dkg margarin
- 1/2 dkg élesztő
- 1-2 kanál tejföl
- só
A kenéshez:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
Elkészítés:
A lisztet a margarinnal és az összemorzsolt élesztővel összegyúrjuk, annyi tejfölt adva hozzá, hogy a tészta rugalmas legyen. Fél óráig pihentetjük, majd vékonyra nyújtjuk, és perec formával szép pereceket szúrunk ki belőle. A kis pereceket tojássárgájával megkenjük, és a sütőben világossárgára sütjük. (Ha igazi „sós perecet” akarunk készíteni, a kisült pereceket sóból, egy kevés tejből és lisztből kevert sűrű folyadékkal spricceljük meg, és a sütőben még néhány percig szárítjuk.)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Fűszeres, színes, laktató: próbáld ki Mexikó ízeit! (x)
A mexikói konyha világszerte óriási népszerűségnek örvend, nem véletlenül.
Tovább olvasom »
9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »