Parizeres virágok olajbogyóval recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 0,5 kg finomliszt
- 2 dkg élesztő
- 1 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS és egy sárgája
- 1 kk só (5 g)
- 3 ek cukor
- 2,5-3 dl tej
- 5 dkg olvasztott vaj
Elkészítése:
A lisztet mély tálba szitáljuk, közepébe kis mélyedést készítünk, belemorzsoljuk az élesztőt, leöntjük egy pohár cukrozott. langyos tejjel, és letakarva hagyjuk kelni, amíg felfut az élesztő.
Ha felfutott az élesztő, a vaj kivételével hozzátesszük a többi hozzávalókat, és jól kidagasztjuk. Mikor jól összeállt a tésztánk, már a kezünkről és az edény falától is elválik, hozzádolgozzuk a meglangyosított vajat. Azzal is jól kidagasztjuk, amíg hólyagos lesz.
Olajjal kenjük le a tetejét, letakarjuk, és meleg szobahőmérsékleten kétszeresére kelesztjük.
Ha megkelt, deszkára borítjuk, jól átgyúrjuk, vékonyra kinyújtjuk, és 11 cm-es köröket vágunk ki. Minden második körre egy vékonyra szelt parizert teszünk, majd beborítjuk egy másik üres tésztával. A tészta közepére egy félbevágott olajbogyót teszünk, és az olajbogyótól számítva 8 vagy 12 részre vágjuk.
Két szirmot egyszerre kifelé fordítunk, végét összecsípjük. Így folytatjuk, amíg mindegyikkel el nem készülünk.
Tepsibe rakva felvert tojással lekenjük, legalább húsz percet pihentetjük, majd 180 fokra előmelegített sütőben szép aranybarnára sütjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »