Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Omlós sós-parmezános kocka recept

Omlós sós-parmezános kocka
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Tészta:

    • 50 dkg liszt
    • 30 dkg margarin
    • 2 dkg só
    • 1,5 dl tejszín
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1 ek reszelt parmezán sajt

    Tetejére:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS enyhén felverve
    • szezámmag
    • reszelt parmezán

    Elkészítése:

    A vajat szétmorzsoljuk a liszttel. A tejszínben feloldjuk a sót, így öntjük a lisztes keverékhez. Hozzáadjuk a tojássárgájákat és a reszelt parmezánt. Addig gyúrjuk, amíg homogén tésztát nem kapunk. Folpackkal lefedjük, és min. 1 órára a hűtőbe tesszük.

    Ezután 15-20 mm vastagra nyújtjuk, és egy kocka kiszúróval kiszaggatjuk. De tetszőleges formákat is vághatunk belőle. Tetejüket megkenjük felvert tojással, és szezámmaggal, reszelt parmezánnal megszórjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá